VIDEO Snifferdød er blevet til en drabssag

Liget af en ung mand er blevet gravet op og obduceret i Qaqortoq, og det har ført til, at en 22-årig mand er mistænkt for drab og derfor varetægtsfængslet af politiet.
12. november 2014 11:03

- Han er sigtet for drab. Men hvorvidt vi ender med at rejse tiltale for drab, kan jeg ikke sige endnu.

- Ud fra de oplysninger, vi har fået, har vi besluttet at varetægtsfængsle ham, siger Henrik Prien-Larsen, anklagerfuldmægtig ved politimesterembedet, til KNR.

Læs også Mordmistanke får politiet til at grave lig op

Den 13. september valgte politiet at grave liget af en 19-årig mand, som døde i juli, op for at obducere ham.

I første omgang havde politiet troet, at dødsårsagen var snifning, men de modtog efterfølgende informationer, som gjorde, at de måtte have en retsmediciner til at undersøge liget med tilladelse fra hans familie.

Retsmedicinerens undersøgelse er afsluttet, men politiet vil ikke fortælle, hvad de kom frem til.

- Det kan jeg ikke udtale mig om nu. Retten skal have oplysningerne, før det kan offentliggøres, siger Henrik Prien-Larsen.

Sagens detaljer skal på plads
Hvorvidt der bliver tale om en drabssag eller en sag om vold med døden til følge vil politimesterembedet tidligst afgøre på torsdag.

- I løbet af ugen, når vi har talt med politiet i Qaqortoq, skal vi i fællesskab finde ud af, hvilken sag det skal være,

- Vi skal have helt styr på detaljerne i sagen, før den afleveres til kredsretten, fastslår den anklagerfuldmægtige ved politimesterembedet.

Den sigtede blev anholdt for to måneder siden og er varetægtsfængslet indtil den 2. december.