Snescooterfører fundet i god behold i Tasiilaq-området

Den forsvundne snescooterfører, Mikael Mikaelsen, der i weekenden forsvandt ved Tasiilaq, er fundet i god behold. Det fortæller politiets vagtchef Aqqalu Petersen til KNR.
Foto © : KNR
27. marts 2018 06:45

Mandag aften lykkedes det et eftersøgningshold fra politi og beredskab at komme ud til nogle hytter på vejen mellem Tasiilaq og bygden Tiniteqilaaq.

Her fandt de kort før klokken 22 den 47-årige snescooterfører, der havde søgt ly for weekendens voldsomme snevejr i en af hytterne sammen med tre turister.

Mikael Mikaelsen var lørdag på vej fra Tasiilaq til Tiniteqilaaq, men måtte vende om på grund af dårligt føre, og han fik flere gange problemer med sin snescooter.

LÆS OGSÅ 47-årig snescooterfører forsvundet i Tasiilaq-området

I løbet af weekenden eftersøgte politiet den 47-årige med snescootere, og Arktisk Kommando sendte også sit Challenger-fly. Men eftersøgningerne blev besværliggjort og måtte hurtigt indstilles på grund af kraftigt snevejr.

Politiet havde en formodning om, at Mikael Mikaelsen kunne have søgt tilflugt i de tre hytter, der lokalt kendes som 'Kaffebaren', og da vejret stilnede af mandag aften kunne et eftersøgningshold fra politi og beredskab undersøge hytterne.

21.56 lød meldingen, at Mikael Mikaelsen var i god behold fortæller, vagtchef Aqqalu Petersen.

LÆS OGSÅ Forældre i Tasiilaq skal hente deres børn