Small Time Giants brager ind på iTunes-hitliste med ny single

Small Time Giants’ nye julesingle “Angerlarlanga" ligger nummer et på iTunes.
Foto © : Small Time Giants/Mads Pihl
Skrevet af Simon Uldum -
13. december 2016 10:13

Det grønlandsk-danske rockband, Small Time Giants, udgav mandag den 12. december julesangen ”Angerlarlanga”, og har formået at blive den mest downloadet sang på iTunes i Danmark, og er derfor nummer 1 på den samlede liste over downloadede sange.

Bandet har før toppet albumhitlisten, men det er nu første gang et grønlandsk band, har formået at toppe singlehitlisten. Det skriver bandet i pressemeddelelse.

- Det er virkelig overvældende, at se sangen er blevet modtaget så godt. Vi har fået så mange positive kommentarer, og opdagede at den begyndte at kravle op af hitlisten. Vi havde ikke engang forventninger om at den ville komme i top 100, siger bassist i Small Time Giants, Jakob Skovaa.

Small Time Giants´ første grønlandsksprogede indspilning

- Vi prøver altid at finde på noget som ingen ville forvente af os. Danmarks Radio spurgte om vi ville spille et covernummer af ”Last Christmas” til Julehilsen til Grønland, og det ville vi egentlig ikke, så vi besluttede at lave vores egen julesang.
 
- Vi har holdt jul i Danmark de sidste par år, så vi ville lave en sang om vores længsel hjem til stilhed, mørke og lyden af sne. Det er også første gang, at vi udgiver en sang på delvis grønlandsk, ligesom for at vise Grønland er hjemdestinationen, siger Jakob Skovaa.
 
Julehilsen til Grønland bliver vist søndag den 18. december på DR1 kl. 20.00 (dansk tid) og KNR kl. 16.00 og kl. 20.00 (grønlandsk tid).