Skuespillerdebutant Hardenberg spændt før sæsonpremiere af Borgen

Grønland indtager hovedrollen i den nye sæson af det populære serie Borgen.
- Den er meget troværdig. Og det er fordi, at de har gjort deres research godt, siger Svend Hardenberg, om den nye sæson af Borgen. Foto © : KNR
Skrevet af Ivik Kristiansen, Ritzau
13. februar 2022 18:42

Den fjerde sæson af tv-serien Borgen har premiere i aften. Og det bliver en sæson med flere velkendte ansigter i Grønland.

Omdrejningspunktet for sæsonen er nemlig et gigantisk fund af olie i Grønland.

Rollelisten byder på blandt andet Ujarneq Fleischer, Rasmus Lyberth, Angunnguaq Larsen, Kiki Godtfredsen, Krissie Berthelsen Winberg og Nivi Pedersen.

LÆS OGSÅ Grønland indtager hovedrolle i stor TV-serie

Og så er der skuespillerdebut for Svend Hardenberg.

- Jeg er ret spændt på, hvordan folk tager imod serien og tager imod rollen, som jeg spiller, Hans Eliassen. Det bliver godt at kunne snakke med andre om det bagefter. Nu har vi jo gået og arbejdet på det her længe, siger Svend Hardenberg til KNR.

Han spiller den grønlandske udenrigs- og råstofminister, Hans Eliassen.

Hardenberg beskriver ham som en politiker, der kender spillet og spiller den godt, og har fokus på bolden.

- Han har selvfølgelig nogle målsætninger, som han arbejder med. Så det bliver spændende at se, hvordan folk tager imod det. Om man kan genkende det. Det er det spændende, siger Svend Hardenberg.

Troværdig fiktion

Skuespillerdebutanten er langtfra et ukendt ansigt herhjemme. Han sidder blandt andet som nykåret bestyrelsesformand i KNI og tidligere direktør for Nukissiorfiit.

Han er også tidligere departementschef i formandens departement, så selvom han ikke selv har været politiker, så har han været meget tæt på den politiske maskine.

LÆS OGSÅ Svend Hardenberg er udnævnt som ny Departementschef

Og Borgen rammer tonen godt, mener han.

- Den er meget troværdig. Og det er fordi, at de har gjort deres research godt. Serien har jo også mange år på bagen, siger Svend Hardenberg og uddyber.

- Og mennesketyperne er der jo. Både på den danske og grønlandske side. Så det bliver spændende at vise folk, hvordan det også foregår. Det er jo selvfølgelig fiktion og drama, så derfor bliver ting forstørret og dramatiseret. Men det er jo det spændende i det.

Begejstrede anmeldere

Svend Hardenberg siger, at Borgen kan beskrives som en lang film, der er klippet op i otte afsnit, fordi der er en rød tråd igennem hele sæsonen.

- Det er en lidt anden måde at gøre det på. Men jeg tror på, at det virker rigtigt godt. Nu har jeg selv fået lov til at se de tre første afsnit, og det ser rigtigt godt ud.

LÆS OGSÅ Filmskaber gør gamle fortællinger levende: Der gemmer sig en masse gode historier

Den nye sæson af Borgen har da også begejstret danske anmelderne.

Filmmagasinet Ekko giver fem stjerner for de første tre afsnit, mens både Jyllands-Posten og Soundvenue giver fire stjerner.

Du kan se sæsonpremieren på DR1 i aften klokken 20.00. Du kan også streame første afsnit på DR's hjemmeside.