Skolerne går online

Folkeskolen i Qaqortoq og andre skoler på kysten har fået deres egne hjemmesider. Formålet er, at sprede information til elever, forældre og lærere.
Skrevet af Mads Pedersen
04. februar 2012 08:02

Lars Christensen, skoleinspektør i Tasersuup atuarfia mener ,at det er vigtigt, at præsentere skolen for brugerne, forældre og andre interesserede gennem billeder og historier. Og ikke mindst at komme i dialog med dem.

Hjemmesiden giver også eleverne mulighed for at få adgang til ordbøger og andre hjemmesider der kan være nyttige i undervisningen. Brugerne kan også klikke på links til efterskoler og forskellige uddannelser.

Folkeskoler som Ukaliusaq og ASK i Nuuk og Nalunnguarfiup atuarfia i Sisimiut har allerede hjemmesider, der kan samlignes med Tasersuup atuarfias hjemmeside. Og det er en god udvikling mener Grønlands central for undervisning Inerisaavik.

- En hjemmeside er et redskab til at bringe information videre. Det er et redskab for åbenhed og dialog, der kan resultere i bedre samarbejde mellem parterne, siger Louise Richter, souschef for Inerisaavik.

Ukaliusaq skolen har ikke nøjagtigt besøgstal. Og det hænger sammen med at der ikke er krav om at bruge antal klik på skolerne hjemmesider. Men elever og lærere ved at hjemmesiden eksisterer.

- Vores opgave er at stille så mange værktøjer/muligheder på hjemmesiden som muligt. Også er det op til elever og lærerne at benytte dem, siger læren Jeppe Jepsen, der også er med til at udvikle Ukaliusaqs hjemmeside til KNR.gl