Når en elev ikke møder op til undervisning i skolen uden at have meldt afbud, kan forældrene se frem til at modtage en sms, mail eller et opkald fra en skolesekretær, en lærer eller fra skolelederen.Foto: Scanpix

Skolen sladrer til forældre, hvis du pjækker

Skolerne i Qeqqata Kommunia vil i fremtiden give forældre besked, når elever ikke møder op til undervisning uden at melde sig syge ved skoledagens start.

Det er slut med at pjække fra skolen, uden at dine forældre får det at vide. I hvert fald hvis du bor i Qeqqata Kommunia.

Skolerne i kommunen vil i fremtiden give forældre besked, når elever ikke møder op til undervisning uden at melde sig syge eller oplyse om andet gyldigt fravær ved skoledagens start.

Ifølge Qeqqata Kommunia er der enkelte skoler, som lider under et højt elevfravær – og det skal der gøres noget ved. Kommunen har lavet indsatsområdet ”Respekt for skolen og hinanden”, og der skal især ydes en indsats for at få fraværet ned for eleverne - men også lærernes fravær skal længere ned.

Mest fravær 
 

  • På de byskoler i Sisimiut og Maniitsoq er det højeste ulovlige elevfravær i en klasse 14,48 procent.
  • På bygdeskolerne er det højest målte ulovlige fravær 37,5 procent.

- Det er afgørende for at have respekt for skolen og hinanden, at forældre og elever melder fravær samme morgen. Sådanne regler gælder også på arbejdsmarkedet og i andre af livets gøremål, lyder det fra kommunen i en pressemeddelelse.

- Det er derfor uheldigt, hvis skolernes fraværsregler ikke afspejler dette. Det er også bæredygtigt, at man interesserer sig for hinanden og er i kontakt med hinanden, hvis man ikke møder frem til aftalte mødetider.  

Når en elev ikke møder op til undervisning i skolen uden at have meldt afbud, kan forældrene se frem til at modtage en sms, mail eller et opkald fra en skolesekretær, en lærer eller fra skolelederen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt