Skolen i Upernavik genåbner i dag efter to ugers lukning

Prinsesse Margrethe Skolen i Upernavik genåbner for undervisning i dag onsdag, efter at have været lukket i to uger på grund af udbredt coronasmitte i byen.
Forældre i Upernavik kan sende deres raske børn i skole igen. Foto © : KNR
08. december 2021 09:46

- Det er borgerne i Upernavik, der har efterspurgt genåbning af skolen. Derfor har vi på baggrund af formanden for Udvalget for Inerisaavik, Lena Ravn Davidsens ønske, anmodet Landslægeembedet om at genåbne skolen, hvilket nu er blevet imødekommet, siger Aka Grønvold, direktør for Forvaltning for Læring.

Det skriver Avannaata Kommunia i en pressemeddelelse.

Kommunen forklarer, at skolen i Upernavik blev lukket tirsdag 23. november på grund af udbredt coronasmitte i byen, og skoleelever med symptomer blev opfordret til at lade sig teste.

Samme dag blev der givet mulighed for nødpasning for børn i dagtilbud samt for skoleelever fra 1. til 7. klasse, så forældre med samfundsvigtigt arbejde fortsat kunne gå på arbejde.

Onsdag 24. november blev sundhedsvæsenet i byen så hårdt presset, at borgerne i Upernavik blev opfordret til at blive hjemme.

- Der har været coronasmitte i samtlige skoleklasser, og enkelte lærere var smittet med corona, og derfor havde skolen kun et til to skolebørn og nogle gange ingen i nødpasning. Men nu har vi fået lov til at genåbne skolen, og vi kan komme i gang med undervisningen, siger Aka Grønvold.

Der er 22 lærere til at undervise 180 skolelever på Prinsesse Margrethe Skolen.