Narsaq er ikke det eneste sted i Kommune Kujalleq, hvor der er mangel på lærere. Tasersuup Atuarfia i Qaqortoq mangler også otte lærere, mens folkeskolen i Nanortalik også har ni ubesatte lærerstillinger. Foto: KNR / Malik Brøns

Skolebørn holdt fri i 70 timer på kun to måneder

Eleverne på 6. klasse i Narsaq har på blot to måneder holdt fri i 70 timer som følge af læremangel. Det er forældrene godt trætte af.

En af forældrene i 6. klasse, Birgitte Rothaús Johnsen, betvivler efterhånden om hendes barn får lært noget i skolen.

- Min datter fortalte mig, at de endelig havde fået undervisning forleden. De holder så meget fri, at de er begyndt at sige, at de endelig har fået undervisning, fortæller Birgitte Rothaús Johnsen.

Folkeskolen i Narsaq har over 170 elever. En normering på 23 lærere, hvor 18 af dem er besat. Udover de 18 lærere underviser fire pædagoger og fire vikarer. 

Trods det har elever i 6. klasse tilsammen holdt fri i 70 timer i september og oktober. 

Det har forældrene regnet ud.

- Det er elendigt. Det oplevede vi ikke, da vi boede i fem år i Nuuk. Det er underligt, at komme her. Det er ren elendighed at have en skoleelev og bo i Narsaq, og vi kan ikke bare rejse, fortæller Birgitte Rothaús Johnsen.

Derfor tror hun heller ikke på, at deres to skoleelever får lært noget.

- Man føler, at de går glip af at lære noget. De holder fri så ofte, at man ikke tror på, at de lærer noget, siger hun.

Overvejer demonstration

Forældrene til skoleeleverne i Narsaq holdt et møde tidligere på ugen i denne uge. Omkring 30 forældre deltog i mødet, hvor de blandt andet har drøftet om de ikke bør ikke arrangere en demonstration.

- Børnene er ikke glade for at skulle gå i skole på grund af de dårlige forhold, så vi ønsker at gå i demonstration med ønske om at få løst problemerne og gøre skolen til en god skole, siger Birgitte Rothaús Johnsen.

Birgitte Rothaús Johnsen er også begyndt at overveje om hun ikke bør føre tilsyn på skolen ved siden sit arbejde for at undgå, at børnene blot sendes hjem, når de har fritimer.

- Man ønsker jo selvfølgelig at have en god skole, når man har skolebørn, og man ønsker at hjælpe til, siger hun.

Narsaq er ikke det eneste sted i Kommune Kujalleq, hvor der er mangel på lærere. Tasersuup Atuarfia i Qaqortoq mangler også otte lærere, mens folkeskolen i Nanortalik også har ni ubesatte lærerstillinger. 

Fungerende skoleinspektør i Narsaq skole siger, at han har forståelse for forældrene, men da hun kun er fungerende, vil hun ikke udtale sig om kritikken.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt