Skiskydning: Ukaleq Slettemark træner med norsk landshold

Grønlands Biathlon Forbund og det norske skiskydningslandhold for U-23 indgår samarbejde, der giver skiskytten Ukaleq Slettemark adgang til professionel hjælp ved internationale stævner.
Ukaleq Slettemark, der står nærmest, træner med det norske U-23 landshold fremover
Skrevet af Noah Mølgaard
18. maj 2020 06:26

Ukaleq Slettemark fra Nuuk har nu fået adgang til træning med det norske U-23 landshold i skiskydning.

Hendes personlige træner bliver den norske landsholdstræner Halvor Jørstad. Det meddeler Elite Sport Greenland og Grønlands Biathlon Forbund torsdag formiddag.

LÆS OGSÅ Ukaleq Slettemark får OL-legat: - Det er en stor anerkendelse

Ukaleq Slettemarks store talent indenfor skiskydning kan ses på resultatslister i Norge og udlandet.

Hun blev juniorverdensmester i 2019 og præstede store resultater i Norge og andre internationale løb. Hun har også været med blandt 10 bedste ved seniorkonkurrence under det internationale forbund IBU. Nu kan hun også få adgang til professionel hjælp ved internationale stævner ved blandt andet internationale skiskytteforbunds IBU’s konkurrencer.

LÆS OGSÅ Ukaleq Slettemark missede ungdoms-VM på grund af sygdom

- I konkurrencesæsonen vil Ukaleq rejse med det norske landshold til alle IBU-cup løb, Junior VM og EM og få fuld tilgang til hele det norske serviceapparat, meddeler Elite Sport Greenland og Grønlands Biathlon Forbund.

Blandt verdens bedste

Det internationale forbund i skiskydning IBU har hjulpet Grønlands Biathlon Forbund under udformning af samarbejdsaftalen. Samarbejdet med det norske landshold giver Ukaleq Slettemark mulighed for at hæve hendes niveau.

- Det træningsmiljø og den kompetence, som Ukaleq får adgang til som en del af aftalen med Norges Skiskytterforbund, er et af de bedste i verden. Og det ville ikke være muligt for Ukaleq at skabe udvikling og resultater uden et samarbejde med en større og bedre nation, meddeler Elite Sport Greenland og Grønlands Biathlon Forbund.

LÆS OGSÅ Ukaleq Slettemark: Kroppen er helt slap, og jeg kan ikke træne

Ukaleq Slettemark flytter bopæl fra Geilo, hvor hun går på et idrætsgymnasium, til Lillehammer, hvor det norske landshold er samlet. Aftalen er også kommet i hus efter målrettet træningsindsats fra Ukaleq Slettemark.

- Ukaleq arbejder målrettet og hun har den mentale styrke, der skal til for hele tiden at udvikle sig og blive bedre. Vi er derfor rigtig glade for, at denne aftale, hvor Ukaleq bliver en del af et verdens bedste miljø indenfor skiskydning, er blevet til en realitet, siger bestyrelsesformand i Elite Sport Greenland Nikolaj Christoffersen.

Det norske landshold har også udtrykt tilfredshed med aftalen, fordi de nu får en udøver, der er på niveau med de bedste skiskytter i Norge.