Skindsyning og polka hitter i Nuuk

442 har tilmeldt sig til voksenundervisning i Nuuk. De mere populære kurser for voksne er skindsyning og grønlandsk polka. Andre vælger kinesisk.
Skrevet af Pipaluk Høegh
07. november 2012 12:47

I Nuuk er skindsyning til grønlandsdragter og traditionel skindbehandling populære fritidssysler. I alt 41 voksne er tilmeldt disse kurser. Der er dog også mulighed for at sy mindre ting i sælskind, der senere eventuelt kan gives som julegaver.  I alt 27 interesserede voksne har tilmeldt kurser, hvor de kan lære at sy luffer, sutsko og julehjerter i sælskind.

Fritidskonsulent i Kommuneqarfik Sermersooq er tilfreds med, at 442 har tilmeldt sig de forskellige voksenundervisnings-tilbud.

- Vi synes det er gået godt, rigtigt godt, siger fritidskonsulent i Kommuneqarfik Sermersooq, Gustav Brandt.

Kinesisk for begynder
Borgere i Nuuk er også interesseret i at lære fremmedsprog. Det er sprog som grønlandsk, spansk og kinesisk.  I alt 35 dansksprogede har tilmeldt sig kurset i at lære grønlandsk på begynderniveau.  Andre 24 personer har valgt, at de gerne vil lære det spanske sprog.

- Kurset i kinesisk sprog begynder først i januar, fordi læreren skulle til Kina. Der er ellers tilmeldt otte deltagere, siger fritidskonsulent Gustav Brandt.

Mavedans og polka
Der er dog også en del kvinder i Nuuk, som gerne vil være fysisk aktive i fritiden. 12 kvinder har tilmeldt sig til mavedans på begynderniveau, mens en modig kvinde har tilmeldt sig mavedans for de mere øvede. Der er dog stadigvæk mulighed for at tilmelde sig mavedans for de mere øvede.

Det er dog en anden danseform som er mere populær i Grønlands hovedstad og det er grønlandsk polka.

- Der er 22 som har tilmeldt sig og polkainstruktørerne har meddelt, at alle er velkomne, også hvis der endda skulle komme 40 personer, siger fritidskonsulent Gustav Brandt.

I januar måned vil der komme nye tilbud på fritidsundervisning for voksne i Nuuk. Hvilke fritidssysler som du kan tilmelde dig, kan du få at vide gennem Nuuk Ugeavis i løbet af december måned.