Skating og uddannelse – på samme tid?

Et nyt stort skate-anlæg åbner snart i Nuuk og et endnu større er på vej i Sisimiut. Erhvervsskolerne er med til at bygge den nye skate-kultur.

I Sisimiut og Nuuk er to flotte anlæg åbnet i løbet af de sidste to år, og om to uger åbner et nyt anlæg for skaterkulturen i Nuuk.

I arbejdet med at bygge cementen og støbe jernet har elever på erhvervsuddannelserne været stærke partnere i begge byer.

Det nye skateboard-anlæg bag Hans Lynge-skolen, som snart åbner, er bygget sammen med erhvervselever fra byen.

Ole Pedersen, uddannelsesleder på Jern- og Metalskolen fortæller om samarbejdet:

- Det var et anderledes projekt, hvor det er mere udfordrende og mere motiverende for eleverne, hvor de bygge noget, som de selv kan stå på senere. De kan sige 'det har jeg været med til at lave dettedér'. Det er godt, og så hjælper man ungdommens igang også.

Eleverne har målt hele anlægget op og lavet modeller af jernstykkerne på computere først, for siden af forme alt fuldstændig efter skaternes ønsker. Et krævende projekt, som bidrager til elevernes skoleforløb.

Kommunen har været glade for samarbejdet med erhvervseleverne om anlægget:

- Jeg tror faktisk ikke, vi har lavet projekter med ungdomsuddannelser før i større stil. Det er en af de første gange, at det bliver gjort på denne måde her i kommunen.

Siger Lars Pedersen, projektleder i Kommuneqarfik Sermersooqs teknikafdeling.

Initiativtagere bag skateanlægget er Urban Greenland, en forening der også bygger anlægget. Det fine hvide beton bliver i Nuuk støbt af seks canadiske skatere. Metallet har metaleleverne stået for:

- Vi har haft en masse elever til at lave alle ristene, som har været en stor udfordring, men de er blevet flotte, og de har lavet, alt hvad der er af metal og kanter i anlægget. Canadierne var meget imponerede over, at det var elevers arbejde, fordi det var så flot. Eleverne har fortalt mig, at de synes, det var sjovt at være med til at bygge noget, som kommer ud i virkeligheden, siger Natalia Genét, der er projektleder i Urban Greenland.

I Sisimiut byggede de en mindre såkaldt "bowle" sidste år, sammen med elever fra Bygge- og Anlægsskolen, siger Natalia Genét.

De to millioner, som det har kostet at bygge arealet, er taget fra kommunens anlægsbudget til Hans Lynge-skolens omgivelser. Foreningen Urban Greenland håber i nu at kunne samle en masse penge sammen til en indendørs skate-hal i Sisimiut. 13 millioner kroner skal de bruge, og planen er også, at der skal ligge musiklokaler i bygningen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt