Direktøren for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse fritages for tjeneste, mens koncernstyringsdirektøren bliver overført til en anden tjeneste. Derudover kommer en kulegravning af indkøb på hele Forsvarets område.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Skandalesag i Forsvaret får konsekvenser for to chefer

To chefer i Forsvaret har mistet deres stillinger efter en sag om svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Det oplyste forsvarsminister Trine Bramsen tirsdag på et pressemøde.

Direktøren for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse fritages for tjeneste, mens koncernstyringsdirektøren bliver overført til en anden tjeneste. Derudover kommer en kulegravning af indkøb på hele Forsvarets område.

LÆS OGSÅ Flere er tiltalt for mulig svindel i Forsvaret

Det sker, efter det er kommet frem, at medarbejdere i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har taget imod bestikkelse for 1,8 mio. kroner samt brugt offentlige midler til private formål.

Også to selvstændigt erhvervsdrivende og en tidligere ansat hos en entreprenørvirksomhed er tiltalt for svindel i sagen.

LÆS OGSÅ Efter svindelsag: Forsvarsminister udskyder besøg i Grønland

Sagen kom frem, efter en whistleblower i 2016 gjorde Rigsrevisionen opmærksom på mulig svindel med midler i styrelsen. Herefter har Rigsrevisionen lavet en undersøgelse, som nu har ført til en række anmeldelser.

- Det er helt afgørende, at der er tillid til, at pengene bruges ordentligt. Snyd og svindel kan under ingen omstændigheder tolereres. Derfor tager jeg svindel i Forsvaret meget alvorligt, siger forsvarsminister Trine Bramsen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt