Siumut uden landstingskandidater fra Aasiaat

Borgerne i Aasiaat får ikke mulighed for at stemme på lokale siumuttere ved det kommende valg. Som situationen er lige nu, er der nemlig ingen af lokalafdelingens medlemmer, der ønsker at stille op.

To gange siden valget blev en kendsgerning har Siumuts lokalformand i Aasiaat indkaldt til medlemsmøde for at skaffe navne til stemmesedlen. Lokalafdelingen har omkring 30 medlemmer, langt hovedparten af dem dukkede ikke op.

Og det har Afdelingsformand, Arne Rafaelsen og bestyrelsen nu taget konsekvensen af.

- Hvis medlemmerne ikke vil støtte os ved at møde op til de møder vi indkalder til, så er der jo ingen grund til at opstille kandidater. Og det kommer faktisk til at betyde, at man ikke kan stemme på lokale siumuttere ved valget i Aasiaat.

Siumut i Aasiaat plejer ellers at kunne stille med et par kandidater, når der er valg til landstinget. Dog er der aldrig blevet valgt nogen ind.

Måske er det en af årsagerne til at ingen af Siumuts medlemmer i Aasiaat har meldt sit kandidatur i denne runde.

En anden årsag kan, ifølge Arne Rafaelsen, være den seneste tids skandaler i Landsstyret. Blandt kan sagen om overforbrug på repræsentationskontoen have skræmt eventuelle kandidater væk, vurderer han.

- Man kan jo mærke på folk, at de ikke kan lide den situation som vi er havnet i. og det er nok landsstyremedlemmernes overforbrug, der har gjort at interessen er blevet mindre, siger Arne Rafaelsen, der afviser at lokalafdelingen er ved at gå i opløsning.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt