Siumut og Atassut efterlyser samarbejde i Øst-Vest kommunen

Siumut og Atassut i Øst-Vest kommunen udnytter ustabiliteten hos Demokraterne og indbyder nu andre partier til politisk samarbejde.

Befolkningen skal kunne regne med ledelsen i den kommende Øst-Vestkommune. Det skriver en bekymret samarbejdsgruppe mellem Siumut og Atassut forud for konstitueringen, der skal finde sted nu på fredag den 2. maj.

Det er angiveligt det interne opgør i Demokraternes partitop, som har fået samarbejdsgruppen i Nuuk op på dupperne.

- Efter som konstitueringen vil blive afgørende for resten af valgperioden, er det ikke betryggende at konstatere, at det kommende flertal i overgangsudvalget allerede – før arbejdet er begyndt – nu er under splittelse, skriver Siumut og Atassut i Øst-Vest.

Samarbejdsgruppen, der blandt andet består af borgmester Nikolaj Heinrich, landstingsmedlem Doris Jakobsen fra Siumut og landstingsmedlem Emilie Olsen fra Atassut konstaterer:

– den kommende flertalsgruppe endnu ikke er fremkommet med deres samarbejdsgrundlag. Det er dybt ubetryggende og uacceptabelt for befolkningen. Derfor er vi er parate til at indgå i dialog med andre partier med henblik på dannelsen af et solidt og holdbart samarbejdsgrundlag, skriver samarbejdsgruppen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt