Siumut: Mere grønlandisering i storkommuner!

Den grønlandiseringsproces, der er sat i gang i Hjemmestyret, skal fortsætte i de nye storkommuner. Det mener Siumuts kandidat til kommunevalget Ole Heinrich
03. april 2008 15:24

Grønlandiseringen skal fortsætte ude i de nye storkommuner. Det mener Siumuts kandidat i Øst-Vest kommunen Ole Heinrich.

- Det mener jeg i høj grad, at der er brug for. Det er et område, som mange kommuner har svigtet over en længere årrække, siger Ole Heinrich.

Og nøgleordet for grønlandiseringen er uddanelse.

- Det kan kun føres ud i livet gennem uddannelse og forøgede kompetencer til de enkelte medarbejdere. Jeg ved, at der er en hel masse grønlændere i de enkelte kommuner, som har taget en masse kompetencegivende kurser, men som, men som ikke bliver brugt, og hvor man henter arbejdskraft udefra, siger Ole Heinrich og bekræfter, at Nuuk Kommune er et af de steder han taler om.

På Nuuk Kommunes hjemmeside er lige nu 38 jobs ledige

- Det er primært inden for det sociale område, og derfor er der også behov for, at vi uddanner vores egen arbejdskraft således, at vi kan besætte de ledige stillinger, der er.

Der er en lang række stillinger; blandt andet jurister og syv lederstillinger. Ifølge personalechefen i Nuuk Kommune er problemet, at de stort set ingen ansøgninger får. Her er der 38 stillinger, der kan grønlandiseres med det samme, men der er bare ingen ansøgere

- Jeg ved ikke, hvorfor der ikke er nogen ansøgere. Det er et af de områder, vi bør finde en afklaring på.

Men hvis man nu sætter yderligere krav om grønlandskkundskaber, så bliver det vel endnu vanskeligere at få ansøgere?

- Som sagt uddannelse og atter uddannelse er vejen frem, der er ingen vej udenom, siger Ole Heinrich.

Ifølge personalechef i Nuuk Kommune Johnny Andersen, bliver det stadigt vanskeligere at få besat ledige stillinger.