Borgmester Charlotte Ludvigsen slipper ikke med en undskyldning. Inga Dora G. Markussen, kommunalbestyrelsesmedlem i Sermersooq vil til bunds i sagen om borgmesterens dårlige køkultur.Foto: Vestnordisk Råd

Siumut: Ikke nok med en undskyldning fra borgmesteren

Særbehandling er ikke i orden, derfor vil Inga Dora G. Markussen (S) have undersøgt, hvad der sket, da borgmester Charlotte Ludvigsen (IA) snød sig foran i vaccinekøen.

Torsdag morgen kom det frem, at Sermersooq-borgmester Charlotte Ludvigsen har sprunget vaccinekøen over, mens gravide, ammende og gangbesværede måtte vente i timevis på, at det blev deres tur.

Borgmesteren har efterfølgende beklaget forløbet, men det er ikke nok for Inga Dora G. Markussen (S), kommunalbestyrelsesmedlem i Sermersooq, der vil have vendt hver en sten i sagen. 

Hun er også organisatorisk næstformand i Siumut, og var kandidat til borgmesterposten i hovedstaden under kommunalvalget i foråret.  

- Vi har i Siumut-gruppen et ønske om at få forløbet afdækket, så vi kan drøfte sagen på næste kommunalbestyrelsesmøde. Det gør vi, da vi er nødt at vide, hvad der er sket, og hvordan er det kommet i stand, siger hun.

Borgmester-vaccinesagen:
 

 • Torsdag 22. juli blev der tilbudt vacciner til alle i Nuuk på skolen USK fra klokken 14 til 17.
   
 • Men allerede før klokken 17 måtte vaccinationsarrangørerne sende folk hjem. Der var nemlig ikke flere vacciner tilbage. 
   
 • Interessen for vaccinen startede allerede før, dørene blev slået op. Her stod flere mennesker i kø i forvejen, for at blive stukket. 
   
 • Og køen blev i løbet af dagen længere og længere. På et tidspunkt nåede køen at strække sig helt tilbage til Hotel Hans Egede. Her oplevede folk altså at vente timevis, indtil der blev meddelt, at der ikke var flere vacciner tilbage.  
   
 • Tidligt på dagen gik borgmester Charlotte Ludvigsen og tre af hendes embedsmænd forbi køen og blev lukket ind ad en anden dør. Embedsmændene skulle hjælpe med at holde styr på køen udenfor. 
   
 • Ifølge vaccinationskoordinator Anna Wangenheim truede de sig til vaccine - ellers ville de ikke hjælpe med køen. 
   
 • Kommunen afviser, at der var tale om trusler - og borgmesteren mener, at der må være tale om "en misforståelse."
   
 • Hun har undskyldt for at springe køen over og blive vaccineret før de mange ventende. 

 

 • Selvstyret sagde også undskyld for, at der ikke var vacciner nok til alle: "Vi må erkende, at vi har fejlet, når vi ender med at sende så mange personer hjem uvaccineret, efter de har stået flere timer i regnen. Det er naturligvis utilfredsstillende at møde op uden at kunne få vaccinen. Vi beklager dybt håndteringen af dette vaccinationsevent".

Først når der er kastet lys over hændelsesforløbet, vil Inga Dora G. Markussen forholde sig til, hvad Siumut mener, at borgmesterens manglende køkultur skal have af konsekvenser.

Særbehandling er ikke okay

Til avisen Sermitsiaq.ag har Sten Bønsing, der er professor ved Juridisk Institut ved Aalborg Universitet, sagt, at det kan betegnes som magtmisbrug, hvis en borgmester og embedsfolk springer foran køen og får særbehandling. Inga Dora G. Markussen mener, at borgmesterens opførsel lige meget hvad er udtryk for dårlig dømmekraft:

LÆS OGSÅ Naalakkersuisoq om borgmesters vaccine: Det er uacceptabelt

- Der er nogen, der har brugt deres albuer til at møve sig frem i køen for at få et vaccinationsstik, og det er naturligvis ikke i orden. Det er en særbehandling, som de har fået, fordi de er noget bestemt. Det må ikke ske. Vi er alle samme lige, siger Inga Dora G. Markussen.

Giver ridser i lakken

Ifølge Inga Dora G. Markussen skal man tænke sig rigtig godt om som borgmester, da man automatisk kommer til at sætte hele kommunen og de ansatte i et dårligt lys:

- Det giver nogle ridser i lakken på Charlotte Ludvigsen, når hun som borgmester kaster hele kommunen ud i et uheldigt stormvejr, hvor der også er nogle ansatte, som er involveret, siger hun. 

Også Múte B. Egede, naalakkersuisoq og formand for Inuit Ataqatigiit, er ked af sagen.

I et svar til KNR siger han, at det er meget vigtigt, at man som folkevalgt viser, man kan opfører sig ordentligt.


 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt