Sissu Petersen vinder bronze i danske svømmemesterskaber

Det blev til to bronzemedaljer til 14-årige Sissu Petersen, der som den første grønlænder deltog i danske årgangsmesterskaber i svømning i weekenden
Sissu Petersen september 2021
Sissu Petersen fik pokal for sine flotte resultater ved danske årgangsmesterskaber Foto © : Jonas Tetzchner
Skrevet af Noah Mølgaard
13. september 2021 09:44

14-årige Sissu Petersen har vundet bronze. Han er dermed den tredjebedste svømmer i Rigsfællesskabet i hans årgang.

Han har tidligere opnået flotte resultater i Nuuk, og denne gang var han oppe imod de allerbedste svømmere i Danmark i sin årgang.

Han deltog nemlig i danske årgangsmesterskaber, der blev afviklet i Kildeskovshallen i Gentofte fra fredag til søndag.

Sissu Petersen vandt bronze i 400 meter i crawl og fik en fornem fjerde plads i 200 meter crawl. Han vandt også bronze, da tiderne i forskellige distancer i crawl blev lagt sammen.

LÆS OGSÅ Svømning: Sissu Petersen klarer DM-krav før tid

Sissu Petersen sluttede også på sjette pladsen i 400 meter medley.

- Jeg havde ellers regnet med at ligge i top-15 eller top-20. Så fik jeg bronze, en fjerde plads og sjette plads. Det er jeg egentlig meget tilfreds med, siger Sissu Petersen til KNR.

Han tog ned til Danmark i slutningen af august sammen med sin træner Jonas Tetzchner for at træne sammen med andre svømmere før mødet med Danmarks bedste svømmere i sin årgang.

- Træningen i Danmark har formentlig rykket ham fra top-15 til medalje, siger Jonas Tezchner.

Mod professionelle klubber

Resultaterne har også vakt interesse blandt deltagende klubber ved danske årgangsmesterskaber. 398 svømmere fra 50 forskellige klubber i weekendens konkurrencer og alle deltagere har været gennem kvalifikationsrunder inden finalestævnet.

- Der har været undren. Der har aldrig nogensinde været en svømmer fra Grønland, der er kommet til Danmark på den her måde, siger Jonas Tetzchner.

LÆS OGSÅ Video: 13-årig svømmer sig til historie

- De her medaljer er ikke nemme at få. Der er flere svømmere, der aldrig nogensinde vinder medaljer i forhold til dem der vinder medaljer. De store klubber i Danmark har op til tre træner, der er fuldtidsansat og de har sportschef og har det hele for deres hold til at køre, siger Jonas Tetzchner, der er træner for Nuummi Naluttartut Klubbiat, der bliver drevet at frivillige.

Sissu Petersen og Jonas Tetzchner er nu på vej hjem til Nuuk.