SF: Det var en misforståelse

Det var en misforståelse, da Politiken i går skrev, at SF. Radikale og Socialdemokraterne havde droppet ønsket om en uvildig undersøgelse af CIA-flyvningerne. Det oplyser SF’s pressetjeneste over for KNR.

I det udenrigspolitiske udspil, som de tre partiers ledere i går fremlagde i Politiken indgår en stor samlet undersøgelseskommission af Danmarks deltagelse i Irak-krigen, i krigen i Afghanistan samt CIA’s interne fangetransporter.

-Vi skal have undersøgt CIA’s rolle - herunder brugen af Grønland, slår Villy Søvndal i dag fast over for KNR.

- En ny regering i Danmark vil ikke sande til i et væld af dyre kommissioner om ting der er sket, så derfor samler vi det kompleks, der handler om krigene, fangeudleveringer og CIA-fangetransporter. Jeg er helt klar over, at spørgsmålet er meget vigtigt i Grønland. Jeg mener også, det er principielt vigtigt, også i Danmark. Men endnu vigtigere er, at de forhold vi synes har været kritisable under VKO ikke får lov at gentage sig i fremtiden, siger han.

Misforståelsen opstod i et interview i Politiken, hvor journalisten bad om svar på, hvorfor der ikke var nævnt noget om en selvstændig undersøgelseskommission i udspillet. Og ingen af de tre partiledere gav klart udtryk for, at CIA-flyvningerne var indbefattede i den påtænkte kommission.
Udmelding fik i går flere af de grønlandske folketingskandidater helt op i det røde felt.

Såvel Inatsisartut som Naalakkersuisut har krævet en undersøgelse. Kun Atassuts folketingskandidat Steen Lynge mener ikke, at det vil føre noget med sig.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt