URAN Sermitsiaq nedsætter et ekspertpanel om uran

Avisen Sermitsiaq vil hjælpe befolkningen med svar på spørgsmål om en fremtidig udvinding af uran. Avisen har derfor nedsat et bredt sammensat ekspertpanel, der kan svare på læsernes spørgsmål.

- Vi benytter med vilje så mange grønlandske eksperter som muligt, men vi har også været nødt til at hente støtte fra Danmark for at få sammensat et så bredt og kompetent panel som muligt, siger chefredaktør for Sermitsiaq Poul Krarup ifølge ritzau.

Panelet er sammensat af miljøfolk, geologer, samfundsforskere, uranforskere, erhvervsfolk og lønmodtagere, forklarer redaktøren.

Ifølge Poul Krarup er det et meget vigtigt spørgsmål, om grønlænderne overhovedet vil have, at Grønland skal udvinde og eksportere uran.

For uranproduktion handler også om identitet, følelser, værdier, og hvilket samfund Grønland skal være.

- Det er en politisk debat, som vi desværre ikke har haft, før det blev besluttet at opgive nultolerancepolitikken og gav tilladelse til udvinding af radioaktive stoffer uden nogen øvre grænseværdi, siger Poul Krarup.

Sermitsiaq har åbnet for spørgsmål fra læserne i denne uge, og de vil løbende blive besvaret i avisen, der udkommer hver fredag.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt