Sermersooqs projektkonsulent har kuldsejlet projekt i bagagen

Den konsulent, som Kommuneqarfik Sermersooq benytter i sit stort anlagte byudviklingsprojekt, har udviklet flere projekter, men det er ikke alle, der er blevet til noget.
Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq
10. februar 2017 10:16

Selvom man har store planer, er det ikke altid, at de bliver ført ud i virkeligheden. Det kender manden bag Kommuneqarfik Sermersooqs nye byudviklingsprojekt alt til.

Per Bendix er konsulent og ansat af Kommuneqarfik Sermersooq i kommunens stort anlagte byudviklingsprojekt.

Han stod også i spidsen for et projekt i Køge til 650 millioner. Et projekt, der faldt til jorden i 2015 efter flere års arbejde.

- Køge ser nu endelig ud til at få et nyt fodboldstadion, kunne TV 2 Lorry berette i slutningen af 2013.

Men to år efter var det endegyldigt slut for projekt Køge Park, fortalte Dagbladet Køge.

Viceborgmester: Vi skød over målet

- Kommunalbestyrelsen i Køge Kommune skød over målet, erkendte viceborgmester, Maria Stærke, overfor TV2 Lorry, da byrådet efter syv års arbejde og forberedelse lagde projekt i graven i december 2015.

Medlem af kommunalbestyrelsen i Køge for Enhedslisten, Niels Rolskov, oplevede det som et ret rodet forløb, hvor Kommunalbestyrelsen hele tiden blev garanteret, at finansieringen næsten var på plads.

LÆS OGSÅ Sermersooq vil ikke afsløre investorer

- Vi hørte den ene gang efter den anden, at folk var helt vilde for at gå ind i projektet, og det nærmest var at holde investorerne for døren og vælge den helt rigtige, siger Niels Rolskov.

Enhedslisten og Liberal Alliance var de eneste partier, som fra starten var modstandere af Køge Park-projektet, der ud over et fodboldstadion også skulle indeholde en såkaldt erhvervspark med forskellige virksomheder.

Bendix: Politikerne kom med større og større krav til projektet

Et projekt, der minder om det stadion, der også indgår i byudviklingsprojektet i Nuuk, hvor det samlede projekt beløber sig til mellem fire og fem milliarder kroner, som Kommuneqarfik Sermersooq præsenterede tirsdag.

Selvom Kommuneqarfik Sermersooq nu har tilknyttet Per Bendix på projektet - altså den samme mand, som stod i spidsen for det kuldsejlede stadionprojekt i Køge - så mener Per Bendix ikke, at man kan sammenligne de to projekter.

Han slår fast, at politikerne i Køge selv var skyld i, at det i sidste ende ikke blev til noget.

 - Det var lidt ligesom koreanske hockey, hvor målet hele tiden bliver flyttet. Der var ikke sådan, hvor projektet kom med større og større krav til kommunen, det var den anden vej rundt, siger Per Bendix, som også understreger, at byudviklingsprojektet i Nuuk fra begyndelsen bliver støttet af en enig kommunalbestyrelse.