Sermersooq om Tûgdlik: Vi har gjort, hvad vi skulle

Kommuneqarfik Sermersooq mener, at de har gjort hvad de skulle i sagen om Skoleskibet Tûgdlik. Det på trods af at en tidligere ansat socialrådgiver i kommunen i går aftes fortalte at de ledende medarbejdere i årevis har kendt til forholdene på Tûgdlik, men har fejet skidtet langt ind under gulvtæppet.
20. maj 2011 16:33

- Vi har jo selvfølgelig haft det oppe at vende, hvis der har været nogle mere generelle ting og forholdt os til det. Men vi har følt at de ting, som vi har taget op, har vi fået en tilbagemelding på, at det er noget, man er gået i gang med at forbedre. Og man har så vurderet, at det har været tilfredssstillende indtil nu, siger velfærdsdirektør i Kommuneqarfik Sermersooq, Aaja Chemnitz Larsen, om kommunens håndtering af deres årelange samarbejde med Tûgdlik.

Hun påpeger, at de har ført tilsyn og holdt samarbejdsmøder med institutionen gennem alle årene og altså har taget af sig af de ting, de mente, der var nødvendige. Men hvad har det så været for nogle ting, som kommunen har taget op?

- Det har for eksempel været de hygiejniske forhold. Og det har vi følt, der blev gjort noget ved. Så vi har følt, at vi har kunnet stå inde for det indtil nu.

Men I har vel også haft kendskab til den vold, der har fundet sted?

- Jeg kan sige, at vi har haft kendskab til én, som fremsatte en anklage på et tidspunkt, og som trak anklagen tilbage. Det er det eneste kendskab, vi har haft.

I gårsdagens aftenradioavis sagde den tidligere ansatte socialrådgiver, at en af forklaringerne på at kommunen blev ved med at samarbejde med Tûgdlik, var den desperate mangel på døgninstitutionspladser. Men det afviser Aaja Chemnitz Larsen skulle være sandt. Hun mener dog, at der er behov for, at man udvikler døgninstitutionsområdet, fordi de nuværende tilbud ikke matcher behovet.

Men når det gælder Tûgdlik, vasker Kommuneqarfik Sermersooq altså hænder: Har I gjort det alt det, I burde?

- Altså ud fra de informationer vi har fået, så ja, så mener jeg, vi har forsøgt at gøre det. Jeg synes, vi har været opmærksomme på at udvikle samarbejdet med Tûgdlik.

Så ud fra det, I har vidst, har I gjort nok, mener du?

- Altså vi har forsøgt på bedste vis at handle ud fra de informationer, vi har fået, fastholder direktør i Kommuneqarfik Sermersooqs velfærdsforvaltning, Aaja Chemnitz Larsen.