Sermersooq løfter Qeqertarsuatsiaat

Med 11,5 million kroner finansierer Kommuneqarfik Sermersooq en udvidelse af gymnastiksalen, en ny garage og en renovering af Qeqertarsuatsiaats filialkontor.
Qeqertarsuatsiaat
04. maj 2016 16:30

Forud for sidste uges rigsmøde i Qeqertarsuatsiaat holdt bygdens formand Jonathan Jacobsen og borgmester for Kommuneqarfik Sermersooq, Asii Chemnitz Narup (IA), også møde.

Dog ikke i samme skala - her gjaldt det blandt andet en større gymnastiksal til bygden.

Borgmesteren kunne fortælle bygdeformand Jonathan Jacobsen, at kommunen i 2016 ikke kun vil bruge 11,5 millioner kroner på at udvide bygdens gymnastiksal, men også på en ny garage.

Læs også Rubinmine baner vejen for lokale laboratoriemedhjælpere

Pengene skal også gå til en gennemgribende renovering og udvidelse af bygdens filialkontor.

Beløbet på 11,5 millioner kroner er en del af Kommuneqarfik Sermersooqs strategi om at samle indsatsen i en bygd ad gangen.

- På den måde bliver pengene bedst udnyttet, mener kommunen.

Bæredygtigt mineprojekt

Også samarbejdet mellem bygdebestyrelsen og rubinminen blev vendt. Det gjorde også den såkaldte IBA-aftale, som kommunen sidste år indgik med selskabet bag minen, True North Gems Greenland, TNGG.

Borgmester Asii Chemnitz Narup kaldte aftalen, som blandt andet sikrer beskæftigelse af grønlandsk arbejdskraft, for god.

- Aftalen sikrer også et både socialt, økonomisk og miljømæssigt bæredygtigt mineprojekt, mente borgmesteren, som jævnligt holder møde med mineselskabets lokale ledelse, så de kan holde hinanden fast på aftalen.

Der var også ros til bygdeformand Jonathan Jacobsen og resten af bestyrelsen for deres entusiasme omkring det politiske arbejde med fortsat at udvikle bygden.

På mandag er det bygden Kapisillits tur til at få besøg af borgmester Asii Chemnitz Narup.