Sermersooq frygter flere store afskrivninger

Sidste år måtte Kommuneqarfik Sermersooq vinke farvel til over 26 millioner kroner, som Skattestyrelsen inddrivelsesafdeling ikke mente var realistisk at få i kassen.

Med en stadigt voksende gæld, så frygter hovedstadskommunen, at de i fremtiden bliver nødt til at afskrive endnu mere af gælden, hvis ikke Selvstyret ikke gør mere for at inddrive borgernes ubetalte regninger.

- Det kunne i virkeligheden godt være min frygt, at det, som der historisk er blevet afskrevet, er på et for lavt et niveau, siger kommunaldirektør Lars Møller-Sørensen.

LÆS OGSÅ Sermersooq frustreret over stigende gæld

Kommuneqarfik Sermersooq havde budgeret med, at de i 2017 skulle afskrive omkring 5 millioner kroner, men ifølge det foreløbige regnskab, så endte kommunen med at afskrive over 26 millioner kroner.

Ved udgangen af 2017 skyldte borgerne omkring 339 millioner til kommunen, og derfor håber Kommuneqarfik Sermersooq ikke, at det bliver en tilbagevendende tradition, at de hvert år skal afskrive så stort et beløb.

- Men for at undgå det, så handler det efter mit hoved om, at vi sammen med Selvstyret bliver mere proaktive på det område, så vi får fat i tingene inden det bliver et fuldstændigt uoverskueligt problem for de borgere, som ikke har betalt, siger Lars Møller-Sørensen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt