Sermersooq får kritik fra revisor

Igen i år får Kommuneqarfik Sermersooq hårde ord med på vejen af revisionen da kommunen kommer med et underskud på 45 millioner kroner i slutningen af året.

Den planlagte underskud skyldes blandt andet mangelfuld økonomistyring, manglende regnskaber for brættet og manglende overholdelse af regnskabs- og budgetregler, siger den nye økonomidirektør for Kommuneqarfik Sermersooq, Lars Møller-Sørensen.

- Det skyldes også, at der har været en række takststigninger, specielt på Selvstyrets handikap institutioner, som man ikke har haft mulighed for at vide da man budgetterede de ville komme, siger Lars Møller-Sørensen til KNR.

I forbindelse med at kommunens planlagte underskud for i år forventer økonomi direktøren, at kommunen også får et mindre underskud i 2015.

- Det hænger selvfølgelig sammen med at der, hvor vi har mulighed for rigtigt at gå ind og påvirke tingene og arbejde med tingene, så vil underskuddet ikke være så højt.

Udligningsreformen koster
Den øverste politiske ansvarlige for kommunen, borgmester Asii Chemnitz Narup, bekræfter, at der vil være underskud til næste års budget, men gør opmærksom på, at dette ikke vil går ud over kommunens borgere.

- Året 2015 vil være et særligt år, fordi vi er pålagt af Naalakkersuisut, at vi i forbindelse med udligningsordningen for kommunerne skal betale 54 millioner kroner oven i det, vi i forvejen betaler til andre kommuner. Og dette kan vi ikke gøre noget ved, siger Asii Chemnitz Narup og lover, at underskuddet ikke får neagtive konsekvenser for borgerne i kommunen.

- Vi vil følge lovgivningen på alle områder, så vi undgår, at borgernes rettigheder bliver overtrådt på baggrund af vores planlagte underskud til næste år, siger borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Asii Chemnitz Narup.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.glKNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt