Asii Chemnitz NarupFoto: Jonas Fievé/KNR

Sermersooq begejstret for lufthavnsaftale

Hos Kommuneqarfik Sermersooq er man begejstret over udsigten til dansk medfinansiering af lufthavnspakken. Det skriver hovedstadskommunen i en pressemeddelelse.

Kommuneqarfik Sermersooq, der står bag kampagnen #2200meteri, bakker fuldt op omkring mandagens aftale mellem Naalakkersuisut og den danske regering, som betyder, at den danske stat bliver medejer af Kalaallit Airports.

- Hvor var det dog en dejlig dag mandag, og det siger jeg på vegne af hele kommunalbestyrelsen, da jeg har holdt møde med gruppeformændene.

- Vi er enige om, at det var en stor dag, som giver håb og positive forventninger til, at nu kan vi bygge en fremtid op med mere erhvervsudvikling, flere uddannelsespladser og dermed også fokus på turisme og en økonomisk vækst, siger borgmester Asii Chemnitz Narup.

LÆS OGSÅ Løkke kom med 1,6 milliard kroner til lufthavne og udvikling

Den danske statsminister Lars Løkke Rasmussen har allerede sikret sig et flertal for aftalen i Folketinget, men anderledes ser det ud for formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen, som efter Partii Naleraq udtræden af koalitionen ikke længere har et flertal.

Kim Kielsen skal derfor søge et alternativt flertal hos oppositionen, hvis aftalen kan om dansk medfinansiering kan blive en realitet.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt