Sermersooq begejstret for lufthavnsaftale

Hos Kommuneqarfik Sermersooq er man begejstret over udsigten til dansk medfinansiering af lufthavnspakken. Det skriver hovedstadskommunen i en pressemeddelelse.
Asii Chemnitz Narup
Asii Chemnitz Narup Foto © : Jonas Fievé/KNR
12. september 2018 14:58

Kommuneqarfik Sermersooq, der står bag kampagnen #2200meteri, bakker fuldt op omkring mandagens aftale mellem Naalakkersuisut og den danske regering, som betyder, at den danske stat bliver medejer af Kalaallit Airports.

- Hvor var det dog en dejlig dag mandag, og det siger jeg på vegne af hele kommunalbestyrelsen, da jeg har holdt møde med gruppeformændene.

- Vi er enige om, at det var en stor dag, som giver håb og positive forventninger til, at nu kan vi bygge en fremtid op med mere erhvervsudvikling, flere uddannelsespladser og dermed også fokus på turisme og en økonomisk vækst, siger borgmester Asii Chemnitz Narup.

LÆS OGSÅ Løkke kom med 1,6 milliard kroner til lufthavne og udvikling

Den danske statsminister Lars Løkke Rasmussen har allerede sikret sig et flertal for aftalen i Folketinget, men anderledes ser det ud for formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen, som efter Partii Naleraq udtræden af koalitionen ikke længere har et flertal.

Kim Kielsen skal derfor søge et alternativt flertal hos oppositionen, hvis aftalen kan om dansk medfinansiering kan blive en realitet.