Senatet i USA godkender gigantisk coronahjælpepakke

Hjælpepakken på op mod 2000 milliarder dollar skal afbøde de økonomiske konsekvenser af virusudbruddet i USA.
USA's finansminister, Steven Mnuchin, vurderer, at hjælpepakken vil kunne opretholde den amerikanske økonomi i omkring tre måneder. Foto © : Anna Moneymaker/New York Times/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
26. marts 2020 09:38

En enorm økonomisk hjælpepakke til virksomheder og indbyggere i USA er natten til torsdag grønlandsk tid blevet godkendt i Senatet med et overvældende flertal.

Hjælpepakken, der ventes at få en samlet størrelse på op mod 2.000 milliarder dollar, skal afbøde de økonomiske konsekvenser af udbruddet af coronavirus i USA. Beløbet svarer til cirka 14.000 milliarder kroner.

Efter afstemningen i Senatet sendes den videre til Repræsentanternes Hus, der skal stemme om hjælpepakken fredag.

Hjælpepakke holder tre måneder

USA's finansminister, Steven Mnuchin, vurderer, at hjælpepakken vil kunne opretholde den amerikanske økonomi i omkring tre måneder.

Hjælpepakken på op mod 2.000 milliarder dollar er den største redningspakke i USA's historie og er indgået mellem republikanere, demokrater og Det Hvide Hus.

Pakken indeholder kontante udbetalinger til amerikanske skatteydere og flere hundrede milliarder dollar i tilskud og lån til små virksomheder og kernebrancher.

70.000 smittede og 1000 døde

Pakken hjælper også hospitaler, der har behov for medicinsk udstyr, og udvider støtten til arbejdsløse.

USA's antal af coronavirustilfælde nærmer sig 70.000, og over 1000 er døde.

Det viser en opgørelse fra Johns Hopkins University, som løbende opdaterer antallet af smittede og døde i USA og andre lande.