Selvstyret strammer op på adgangen

Selvstyret strammer nu op på adgangen til administrationen både i selvstyretårnet i Nuuk Center samt de øvrige kontorbygninger.
Foto © : Camilla Dam/KNR
Skrevet af Inge S. Rasmussen
08. februar 2016 16:49

De strengere regler betyder, at alle nu skal henvende sig til receptionen og melde sin ankomst. Derefter bliver gæster eskorteret både på vej ind og ud af bygningerne.

Det er dog ikke weekendens politiaktion med evakuering og afspærring i Nuuk, der er den umiddelbare årsag til opstramningen.

Baggrunden for de nye regler skyldes situationen i november sidste år, hvor Selvstyret modtog et trusselsbrev, som fik politiet til at evakuere alle både fra Selvstyret og Nuuk Center. Det oplyser formanden for Centraladministrationens sikkerhedsudvalg i Grønlands Selvstyre, Mininnguaq Kleist.

- Vi har arbejdet med det her siden truslen sidste år. Men selvfølgelig gør weekendens hændelser også indtryk. Det er en anden virkelighed vi lever i nu, siger Mininnguaq Kleist til KNR.

De nye adgangsregler gælder alle gæster. Dog vil Skattestyrelsens borgerservice, der har egen indgang ikke blive berørt.