461 millioner: Selvstyret er på vej til at overtage Air Greenland

Naalakkersuisut planlægger at overtage Danmarks og SAS' andel af Air Greenland for 461 millioner kroner, skriver Sermitisiaq.ag.
Den danske stat ejer i dag 25 procent af Air Greenland, mens SAS ejer 37,5 procent. Og Naalakkersuisut ønsker altså at købe begge andele. Arkivfoto Foto © : Ane-Marie Petersen
Skrevet af Thomas Munk Veirum
25. april 2019 15:37

I forbindelse med at Kim Kielsen (S) og Lars Løkke Rasmussen (V) indgik aftale om dansk medfinansiering af de nye lufthavne i Ilulissat og Nuuk, blev der også indgået en hensigtserklæring om, at Selvstyret overtager statens ejerandel af Air Greenland.

Staten ejer i dag 25 procent af Air Greenland, mens SAS ejer 37,5 procent. Og Naalakkersuisut ønsker altså at købe begge andele.

LÆS OGSÅ Selvstyret kan købe statens andel af Air Greenland

Sermitsiaq.ag erfarer, at prisen for de to andele, som samlet udgør 62,5 procent af aktiekapitalen, er blevet fastsat til 461 millioner kroner, hvilket KNR har fået bekræftet fra en anonym kilde med kendskab til sagen.

Ifølge KNRs oplysninger er det planen, at Naalakkersuisut vil overtage hele ejerskabet af Air Greenland i år.

Sagen om købet af aktierne i Air Greenland skal behandles af Inatsisartuts Finans- og Skatteudvalg fredag.

Selvstyret ejer i dag 37,5 procent af flyselskabet. Hele Air Greenland er blevet vurderet til at være 737,6 millioner kroner værd.