Sascha Blidorf skal være med til at skabe opmærksomhed om klimaforandringerne, når verdens ledere mødes i Schweiz.

Sascha Blidorf til topmøde: Jeg vil fortælle om de ændrede levevilkår i Grønland

Den 19-årige klimaaktivist Sascha Blidorf fra Nuuk rejser til den schweiziske by Davos for at gøre opmærksom på klimaforandringerne i Arktis.

Gymnasieeleven Sascha Blidorf skal bo i et telt sammen andre klimaaktivister og et hold forskere i fire dage uden for det sted, hvor nogle af verdens rigeste lande skal holde møde.

21. til 24. januar finder World Economic Forum nemlig sted i Davos i Schweiz, hvor blandt andre USAs præsident Trump og omkring 50 andre magtfulde statsledere fra hele verden vil være samlet.

Sascha Blidorf fra Nuuk skal også til Schweiz for at se, om hun kan være med til at råbe politikerne op i kampen mod klimaforandringer:

- Vores mål er at blive hørt af dem, der med til det store møde, fortæller Sascha Blidorf til KNR.

Forskere og klimaaktivister bag initiativ

Byen Davos ligger i Alperne, og temperaturen kan falde ned til minus 12 grader. Alligevel skal klimaaktivisterne bo i telte, og deres camp kommer til at hedde Arctic Basecamp.

Bag initiativet står en række forskere og klimaaktivister, der vil forsøge at rette verdens lederes opmærksomhed mod klimaforandringerne i Arktis.

LÆS OGSÅ 18-årig kandidat til Folketinget vil sætte klimaet på dagsordenen

- Jeg vil fortælle om, hvad vi ser til dagligt, og hvordan vores levevilkår ændrer sig heroppe i Grønland - for eksempel at Indlandsisen smelter, siger Sascha Blidorf.

Aktivisternes budskab til verdens ledere om at gøre noget ved klimaforandringerne, vil også fremgå af Arctic Basecamps facebookside.

Blidorf: Alle kan gøre noget

Sascha Blidorf understreger, at alle og ikke kun politikerne kan bidrage til at stoppe klimaforandringerne.

- Det er os alle, som bor heroppe i Grønland, som skal gøre noget. Vi kan ikke bare sidde og vente på, at Naalakkersuisut eller Inatsisartut gør noget, siger Sascha Blidorf.

Hun fortæller selv, at hun forsøger at bruge færre ressourcer:

- Når jeg er inde at handle, bruger jeg ikke plastikposer, og jeg bruger ikke éngangsting, der bliver smidt væk, når man har brugt dem. Jeg gør de små ting, jeg kan, for at hjælpe og ikke belaste miljøet for meget, siger Sascha Blidorf.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt