Sara Olsvig presser på i sag om faderløse

IA’s folketingsmedlem Sara Olsvig har stillet tre spørgsmål til socialminister Karen Hækkerup gennem Folketingets Grønlandsudvalg i håb om, at den nye regering vil følge op på det lovarbejde, der blev sat i gang under VKO.

Hun beder ministeren svare på, hvornår regeringen fremlægger det lovforslag, som den tidligere regering lovede ville komme inden årets udgang.

Lovforslaget skal ligestille de juridisk faderløse, så de får ret til at opsøge deres far og får hjælp til at fastslå faderskabet, blandt andet med henblik på at få afklaret spørgsmålet om navne og arveret efter faderen.

Sara Olsvig vil blandt andet også vide, hvornår og hvordan de juridisk faderløse i Grønland med statens hjælp kan påbegynde deres søgen efter deres juridiske fader, samt hvilken hjælp staten har tænkt sig at give i den sammenhæng.

Familieretten er med den nye danske regering overført fra justitsministeriet til socialministeriet, derfor er Sara Olsvigs spørgsmål stillet til den nye socialminister Karen Hækkerup.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt