Saqqaq

Saqqaqs borgere er rystede

Beredskabskommissionen har efter en række screeninger af fjeldene omkring Vaigatstrædet advaret beboerne i bygden Saqqaq om fare for fjeldskred og tsunami.

Faren er ikke overhængende, men Beredskabskommissionen anbefaler alligevel, at borgere, der bor nær vandkanten, bør flytte længere op i bygden.

Det gør indtryk på bygdebestyrelsesmedlem i Saqqaq, Adolf Jensen

- Selvfølgelig er det hårdt at få at vide, at de ønsker, at nogen må flytte fra deres hjem. Den melding er stærk. Det er også tydeligt, at borgerne er rystede over meldingen, siger Adolf Jensen.

LÆS OGSÅ Fjeldskreds risiko - men ingen grund til panik

- Hvis ikke det, der skete i år 2000, hvor vi også oplevede et fjeldskred, skal ske igen, og for at være mere beredt, har vi holdt møde med brandvæsenet her i Saqqaq. Og vi blev informerede om, at brandvæsenet i Ilulissat vil arbejde på en beredskabsplan. For vi har jo ingen beredskabsplan i dag, heller ikke i Ilulissat, påpeger bygderådsformanden.

- Vi har kendt problemet i mange år. Det fjeld, der truer os, er skredet ned flere gange i mere eller mindre grad. De smuldrer jo let, de bjerge, det ved vi godt.

- Så Beredskabskommissionens advarsel vækker naturligvis bekymring. Vi tror på advarslerne, og vi tager meldingen alvorligt. Vi har også fået at vide, at borgermesteren vil rejse rundt og informere om problemet, og det er vi taknemmelige for, siger bygdebestyrelsesmedlem i Saqqaq, Adolf Jensen.

 

Pinngortitamut, Avatangiisinut Ilisimatusarnermullu Naalakkersuisoqarfik

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt