Socialdemokraterne er det største parti af de fem partier i den finske regeringskoalition. Alle fem partier har kvinder som partiledere.Foto: Scanpix

Sanna Marin kan blive verdens yngste regeringsleder

Hun kan også blive den yngste statsminister, Finland nogensinde har haft.

34-årige Sanna Marin kan blive verdens yngste regeringsleder. Og faktisk kan hun også blive den yngste statsminister, Finland nogensinde har haft.

Det skriver det finske medie YLE.

Finlands socialdemokrater har valgt hende som partiets kandidat til at efterfølge Antti Rinne på statsministerposten. Og hvis det finske parlament godkender udnævnelsen af hende i morgen tirsdag, bliver Sanna Marin den yngste statsminister, Finland nogensinde har haft. 

Lige nu sidder den ukrainske premierminister Oleksiy Honcharuk på den titel. Han er 35 år. 

Der er ingen officiel liste over de yngste statschefer eller premierministre i verden, skriver YLE. Men den nordkoreanske leder Kim Jong-Un er 36 år, El Salvador præsident Nayib Bukele er 38 og New Zealand premierminister Jacinda Ardern er 39, oplyser mediet.

Finlands hidtidige statsminister indgav tirsdag sin afskedsbegæring. Det skete, efter at regeringspartneren i Centerpartiet meddelte, at der ikke længere var tillid til ham. 

Den politiske krise har rødder i en arbejdskonflikt i det finske postvæsen, Posti. 

Socialdemokraterne er det største parti af de fem partier i regeringskoalitionen. Alle fem partier har kvinder som partiledere. 

Ifølge dr.dk voksede Sanna Marin op i en "regnbuefamilie" i en lejebolig med sin mor og morens kvindelige partner og blev den første i sin familie til at tage en universitetsuddannelse.


 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt