Samråd om militær i arktis

Folketingets Forsvarsudvalg har i dag indkaldt forsvarsministser Nick Hækkerup i et såkaldt åbent samråd om forsvarets kapacitet i Grønland og det øvrige Arktis.
13. november 2012 05:41

Samrådet er indkaldt som et led i forhandlingerne om en nyt forsvarsforlig, der skal træde i stedet for det nuværende forlig, der udløber i 2014.

Det er partiet Venstre forsvarspolitiske ordfører Troels Lund Poulsen, der har indkaldt dagens samråd. Han har bedt om en redegørelse for, hvordan regeringen har tænkt sig at stryke forsvarets indsats i Arktis.

Han har samtidig spurgt forsvarsministeren om, i hvilket omfang, regeringen har planer om at fremme rekrutteringen af grønlandsk arbejdskraft til forsvarets installationer i Grønland.

IA's medlem af Folketinget Sara Olsvig stillede tidligere på året en række spørgsmål om forsvarets kapacitet i redningsberedskabet ved Grønland og i Arktistil forsvarsminister Nick Hækkerup. Men de er ifølge Sara Olsvig endnu ikke blevet besvaret. Og hun er ærgerlig over, at hun ikke kan være til stede under samrådet i dag.

Men hun deltager for øjeblikket i årets sidste møde i Den Arktiske Parlamentarikerkomités møde, der foregår i Inari i Samland i Finland.

Sara Olsvig er Folketingets repræsentant i den arktiske parlamentariker komité. Den har blandt andet økonomien i Arktis og udveksling af arktiske studerende på dagsordenen.