Samfundsdebattør: Valgkamp uden svar på ulighed

Det er mærkbart, at vælgerne her i sidste fase af den kommunale valgkamp for alvor er begyndt at koncentrere sig om, hvad det er for et Grønland, vi vågner op til den 9. april, når valget har fundet sted tirsdag den 8. april.

For kan vi stadig regne med, at den nuværende kommuneskat ikke stiger lige med det første i et samfund, hvor inflationen har medført, at vores dagligvare-køb er steget med 5 procent i løbet af det sidste år og huslejerne og vandregningen også har fået endnu et hak opad?

Og hvad med vores dagligdag og det sericeniveau, som repræsentanterne for den nye kommunestruktur har lovet os. Holder disse løfter?

Vi de nye kommuner for eksempel benhårdt satse på, at der nu for alvor sættes fokus på familien som det naturlige omdrejningspunkt, når det gælder et bedre liv for alle indtægtsklasser, som det det er blevet lovet os igen og igen?

Vælgerne er ved at indse, at der stadig er uendeligt mange ubesvarede spørgsmål i forbindelse med indførelsen af denne reform, der af mange kaldes den største siden Hjemmestyrets indførelse.

Samfundsdebattør Juaaka Lyberth skriver fra Sisimiut om det forestående kommunalvalg, at de harn har savnet mest i valgkampen er, at 'partierne generelt har holdt sig fra at diskutere udjævning af ulighed og indkomster internt i de nye kommunesammenlægninger.

Alle har nærmest lidt af berøringsangst. Alligevel burde partierne da for pokker have haft en holdning til disse spørgsmål', mener Juaaka Lyberth.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt