Foto: Kommuneqarfik Sermersooq

S og A trækker Sermersooq for Tilsynsrådet igen

Det politiske mindretal i Kommuneqarfik Sermersooq kalder det dybt beklageligt, at Tilsynsrådet har ligget underdrejet de seneste tre år.

Tilsynsrådet skal ellers sikre, at kommunerne forvalter borgernes penge bedst muligt.

Derfor vil mindretallet igen have undersøgt, om der er sket lovbrud i forbindelse med, at kommunen meldte sig ud af kommuneforeningen, KANUKOKA.

Overtrådt styrelsesloven

Det er Siumuts og Atassuts i alt 9 medlemmer af Kommuneqarfik Sermersooqs kommunalbestyrelse med Peter Davidsen i spidsen, der er godt knotne.

Læs også Et nyt Tilsynsråd er blevet udpeget

Mindretallet mener, at kommunens borgmester Asii Chemnitz Narup fra IA ikke på noget tidspunkt har gjort rede for de økonomiske og administrative konsekvenser ved udmeldingen og indarbejdet dem i kommunens budget for 2016.

Kommunen har overtrådt den kommunale styrelseslov, siger Peter Davidsen:

 - Ved at træde ud af KANUKOKA er det vist ikke helt forkert at anslå, at kommmunen på den måde har mistet værdier for 15 millioner kroner, men det er ikke blevet afdækket, og det er derfor, at vi har ladet sagen gå videre til Tilsynsrådet, lyder det i dag fra Peter Davidsen.

Tilsynsrådet underdrejet

- Men nu hører vi, at Tilsynsrådet desværre ikke har været i funktion i tre år, og og det er derfor vi er dybt bekymrede, siger Peter Davidsen videre.

Læs også Underdrejet tilsynsråd

Han vil nu med mindretallet i ryggen have sagen undersøgt igen efter Radioavisens afdækning af, at Tilsynsrådet slet ikke har været samlet de seneste tre år, og at selv medlemmer af rådet ikke var klar over at de sad i rådet.

Peter Davidsen erkender dog, at Selvstyrets Indenrigskontor - som er sekretariat for Tilsynsrådet - på mindretallets foranledning allerede har afgjort, at der ikke er sket lovbrud i forbindelse med udmeldingen.

 - Det ser ud til, at afvisningen af sagen er taget i Indenrigskontoret. Hvis de nu kan bevise, at kommunen ikke har mistet penge, og at kommunen fortsat kan deltage i deling af adminstrative opgaver og erfaringer og lignende, så kan vi sagtens leve med den beslutning, siger Peter Davidsen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.glKNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt