Naalakkersuisoq for sundhed, Anna Wangenheim (D), blev i onsdagens spørgetime i Inatsisartutu blandt andety spurgt ind til muligheden for en såkaldt fast track ordning som et redskab til at få flere læger til landet Foto: KNR / Malik Brøns

Særlig ordning for udenlandske læger: Wangenheim er optimistisk

En særlig ordning med at rekruttere læger fra udlandet skal være med til afhjælpe problemet med lægemangel her i landet. 

Mangel på læger og sundhedspersonale var onsdag et centralt tema, under spørgetimen i Inatsisartut.

Her stillede medlemmerne spørgsmål til naalakkersuisoq for sundhed, Anna Wangenheim, og flere tog fat i problemet med manglen på læger særligt i yderområderne. Et problem der blandt andet kan mærkes i Ittoqqortoormiit, hvor der ingen læger er.

LÆS OGSÅ Der skal fart på arbejdstilladelserne

I forhold til at rekruttere flere læger til landet spurgte Aleqa Hammond fra Nunatta Qitornai ind til muligheden for en fast track ordning for sundhedsvæsnet. En sådan ordning skal gøre det lettere og hurtigere for udenlandske læger at komme til Grønland og arbejde. Og den ordning møder umiddelbart opbakning fra Anna Wangenheim:

- Jeg er selvfølgelig meget optimistisk i forhold til fast track, og jeg har gode forventninger til den ordning, sagde hun blandt andet på spørgsmålet fra Aleqa Hammond.

Udkast ligger klar

Ønsket om en fast track ordning er ikke ny. Daværende naalakkersuisoq for Arbejdsmarked og Råstoffer, Erik Jensen fra Siumut, bragte det på banen tilbage i august 2019. Her diskuterede han det blandt andet med den danske udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye, som var positiv over for forslaget. 

Ifølge Naalakkersuisoq for arbejdsmarked, forskning og miljø, Jess Svane, er Naalakkersuisut i gang med udkastet til en fast track ordning for sundhedsvæsnet. Det gjorde han klart i en meddelelse på Naalakkersuisuts hjemmeside den 12. oktober i år. 

- Vi er fuldt ud i gang med de forberedende tiltag, skrev han om fast track ordningen.

Han afventer nu alle parternes accept af udkastet, inden ordningen kan blive en realitet.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt