Jens Kruse er fundet igen. han er anholdt og bragt tilbage i anstalten. Foto: KNR

Så skete det igen – mand stak af fra anstalt og er fundet igen

En 40-årig mand stak af fra anstalten natten til lørdag. Det er anden gang på en uge, at han forlader anstalten uden at have fået lov.

Den 40-årige Jens Kruse er fundet igen. Et tip fra en borger i Ilulissat førte til, at han blev fundet og anholdt klokken 15. 45. Han er også bragt tilbage til anstalten igen.

Han stak af fra Anstalten i Ilulissat natten til lørdag.

Det er ikke første gang, at Jens Kruse stikker af og bliver efterlyst af politiet. 10. oktober - altså i forrige weekend - forlod han også anstalten og kom først tilbage efter et døgn. Det skete helt på eget initiativ. 

Jens Kruse kan som andre domfældte i en åben anstalt forlade anstalten, hvis han har fået tilladelse til det. 

Forhør venter

I en åben anstalt er de domfældte typisk lukket inde fra aften til morgen. Hvis de har fået en specifik tilladelse, kan de forlade anstalten for at gå på arbejde. Men Jens Kruse skulle ikke på arbejde natten til lørdag, og han havde heller ikke fået tilladelse til at forlade anstalten. Derfor er der tale om en undvigelse. 

Og den slags resulterer i et forhør, når den undvegne er fundet, siger Naaja Nathanielsen, der er direktør i Kriminalforsorgen.

LÆS OGSÅ Mand stukket af fra anstalt i Ilulissat

- Der er muligheder for sanktioner. De afhænger af, hvor længe man har været væk, om man har begået ny kriminalitet, eller om man for eksempel har været beruset, siger hun.

Sikkert er det, at den undvegne får lagt dage til straf for de dage, som han eller hun ikke har tilbragt i anstalten.

Kronraget og spinkel

Sanktioner kan også være såkaldte enrumsanbringelser, hvor den domfældte i en periode ikke må være sammen med andre. Det kan også være muligheden for at gå på arbejde, som bliver taget fra den domfældte, hvis han eller hun har en tilladelse til at arbejde. 

Og så er der den mest alvorlige af alle sanktioner: De åbne anstalter har mulighed for at indstille til, at en undveget bliver  overført til den lukkede afdeling i Nuuk. 

Ifølge Grønlands Politi er det kriminelt at hjælpe undvegne afsonere og tilbageholdte under deres undvigelse ved for eksempel at skjule dem eller give dem husly.
 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt