Student 2019 Så er huen sat på plads

I de kommende dage vil mange studerende gå ind i et eksamens lokale med det mål at få en studenterhue på. KNR har talt med to, som allerede er lykkedes med den opgave. - Det har været en svær og lang vej, fortæller dette års første student.
Flaget bliver hejst op af Arnatsiaq Olsen på GUX Sisimiut. Foto © : KTI Sisimiut
21. juni 2019 08:26

- Jeg er så glad og lykkelig! Det er en mærkelig følelse at blive færdig men jeg er meget hentrykt, fortæller Angerdlartunguak Mølgaard, der studerede i GUX Aasiaat. 

Hun er dette års første student, men vejen dertil har været meget hård:

- Jeg har været meget syg, hvor jeg var indlagt flere gange for at blive opereret. Jeg har også mistet tre af mine nære. Det har været en lang vej, fortæller hun.

Men ved hjælp af venner og bekendte kan hun nu kalde sig for student.

- Heldigvis har jeg mine støttere, der altid har været der for mig under min uddannelse, siger Angerdlartunguak Mølgaard.

Foto © : Privat foto: Angerdlartunguak Mølgaard
Flaget bliver hejst op af Angerdlartunguak Mølgaard på GUX Aasiaat.

Sprogrejse i Malta

Arnatisaq Olsen fra GUX Sisimiut er også blevet færdig med sin gymnasiale uddannelse. Hun ved stadig ikke, hvad hun vil bruge sin gymnasiale uddannelse til. Men hun har en plan til efteråret:  

- Jeg skal rejse til Malta til september. Det er en sprogrejse.

  Angerdlartunnguaq Mølgaard har allerede søgt om at komme ind på sin drømmeuddannelse.

- Jeg drømmer om at uddanne mig videre til revisor. Jeg har allerede ansøgt. Men jeg har også en plan b. Jeg har også ansøgt til akademiuddannelsen og til læreruddannelsen, fortæller Angerdlartunnguaq Mølgaard.

I år er der ca. 289 der skal til eksamen for at blive studenter fra GUX Nuuk, Aasiaat, Sisimiut og fra Campus Kujalleq i Sydgrønland.