Rygeforbud kan sprede sig

Personalet i Kommune Kujalleq vil fra det nye år ikke kunne ryge i arbejdstiden. Rygeforbuddet bliver af de andre kommuner anset som et godt tiltag og de afviser ikke et eventuelt fremtidigt rygeforbud.
Foto © : Flickr Creative Commons
Skrevet af Nathan Kreutzmann
05. oktober 2017 16:52

Qeqqata Kommunea vurderer rygeforbuddet fra det nye år i Kommune Kujalleq, som et godt tiltag.

- Selvfølgelig ser vi det som et positivt tiltag at de som en virksomhed går forrest som et forbillede for andre virksomheder med deres beslutning som fremmer sundheden, siger udvalgsformand for uddannelse, sundhed, fritid og kultur i Qeqqata Kommunia, Evelyn Frederiksen.

Kommunalbestyrelsen som blev valgt i Qeqqata Kommunea i foråret har sat sig for at blive en sundere virksomhed. Der er dog endnu ikke drøftet rygeforbud i kommunen.

- Det er endnu ikke blevet sat på dagsordenen, så jeg kan ikke kommentere på hvad der vil komme af fremtidige tiltag. Det vil selvfølgelig blive noget der skal tages en beslutning om hvis det bliver fremlagt som et forslag, siger Evelyn Frederiksen.

LÆS OGSÅ Kujallermi kommunip suliffeqarfiutaani pujortaqqusaajunnaassasut

Kommende Kommune Qeqertalik ser også rygeforbuddet i Sydgrønland som en god rollemodel.

Indbyggerne har jo lagt mærke til kommunens ansattes rygevaner, og det har heller ikke forbigået kommunens kommende borgmester.

- En af de første henvendelser jeg fik fra borgerne da jeg blev formand for Overgangsudvalget, var personalets alt for hyppige rygning ved kommunekontoret. Jeg har også selv lagt mærke til at rygeskurret alt for længe og for ofte er fyldt, siger kommende borgmester i Kommune Qeqertalik, Ane Hansen.

Et eventuelt rygeforbud i den kommende Kommune Qeqertalik vil dog tages op til debat.

- Det er en tanke jeg vil tage op til næste informationsmøde, så man allerede nu kan øve sig på at ryge mindre i arbejdstiden.

Den kommende borgmester i Avannaata Kommunia Palle Jerimiassen fortæller at der endnu ikke er drøftet et eventuelt rygeforbud hos dem.