Rusland vil gøre Nordøstpassagen mere attraktiv

Ved en stor international arktisk konference i Arkhangelsk i det nordlige Rusland, der fandt sted i sidste uge blev det klart for alle, hvor meget Rusland satser på de arktiske egne, som nyt økonomisk vækstområde for landet.
28. september 2011 08:08

Premierminister Vladimir Putin, udtalte ifølge avisen The Telegraph, at Nordøstpassagen i de kommende år vil blive en af de vigtigste handelsruter i verden, fordi transportselskaberne ved at bruge den vil spare både tid og penge. Nu vil Rusland derfor arbejde på at gøre passagen mere attraktiv i takt med, at isen smelter.

Putin fastslog, at Rusland derfor vil bygge ny infrastruktur langs Nordøstpassagen:
- Efter vores planer vil vi modernisere både flodtransport, bilruter og jernbaner for at gøre det nemmere at bruge passagen. Og vi vil bygge et langt bedre kommunikationssystem langs hele passagen, sagde Putin og fortsatte:

- Desuden vil vi ombygge og bygge nye lufthavne langs passagen, så de firmaer, der vil benytte sig af  Nordøstpassagen i fremtiden virkeligt kan drage økonomiske fordele af det. Vi ønsker, at Nordøstpassagen kan konkurrere med andre transportruter med hensyn til både sikkerhed, kvalitet og pris, sagde Vladimir Putin.

De nye initiativer kommer efter, at den russiske regering gennem længere tid har fastslået, at en udvidelse af landets økonomiske muligheder i de arktiske egne har høj prioritet.