Rusland udviser 20 tjekkiske diplomater

Dagen efter udvisning af 18 russiske diplomater svarer Rusland igen med udvisning af 20 tjekkiske diplomater.
Også USA og Polen har udvist russiske ansatte på ambassader. Det skete torsdag og blev også her fulgt op af lignende udvisninger fra russisk side. Foto © : Michal Cizek/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
19. april 2021 09:33

Rusland udviser nu 20 tjekkiske diplomater. De skal være ude af landet senest mandag.

Dermed har de lidt over 24 timer til at forlade Rusland.

Det meddelte det russiske udenrigsministerium søndag aften, efter at Tjekkiets ambassadør, Vitezslav Pivonka, var indkaldt til samtale i ministeriet.

- Pivonka har fået besked om, at 20 ansatte på den tjekkiske ambassade i Moskva er erklæret "persona non grata", meddeler ministeriet.

LÆS OGSÅ Rusland kalder ambassadør hjem efter Bidens kritik af Putin

Udvisningen kommer som reaktion på, at Tjekkiet lørdag meddelte, at 18 ansatte på den russiske ambassade i Prag fik 48 timer til at pakke deres ting og forlade landet under mistanke om, at de alle er hemmelige russiske agenter.

Især to personer har vækket tjekkisk politisk interesse. De har nemlig de samme navne, som blev brugt af formodede russiske agenter, der forsøgte at dræbe afhopperen Sergej Skripal i England i 2018.

Også USA og Polen har udvist russiske ansatte på ambassader. Det skete torsdag og blev også her fulgt op af lignende udvisninger fra russisk side.