Royal Run i Grønland aflyses grundet coronaudfordringer

Coronasituationen i Grønland får arrangører af motionsløbet Royal Run til at aflyse Nuuk-udgaven af løbet.
Motionsløbet Royal Run, der har kronprins Frederik som fast deltager, skulle i 2021 også have været afholdt i Grønland. Men coronasituationen har forhindret forberedelserne i en grad, så løbet i Nuuk må aflyses. (Arkivfoto). Foto © : Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
06. juli 2021 10:08

Arrangørerne bag motionsløbet Royal Run har set sig nødsaget til at aflyse løbet i september i Grønland.

Det oplyser Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse.

- Vi ærgrer os voldsomt og beklager dybt, at vi desværre må aflyse løbet i Grønland i år.

- Coronasituationen har spoleret en stor del af forberedelserne og giver fortsat udfordringer i forhold til Grønland, siger Morten Mølholm Hansen, der er direktør i idrætsforbundet og medlem af styregruppen for Royal Run.

Løbene gennemføres som planlagt de øvrige steder. Det gælder København/Frederiksberg, Aalborg, Odense, Sønderborg samt Bornholm.

LÆS OGSÅ Royal Run bliver midt i rensdyrsæsonen

Nu håber arrangørerne på, det bliver muligt at afholde en udgave i den nordligste del af Rigsfællesskabet til næste år.

- Jeg tør ikke garantere, at vi kan stable et løb på benene i Grønland til næste år, men jeg tør godt love, at alle, der er en del af Royal Run, vil lægge sig i selen for, at det kan lade sig gøre, siger Jens Otto Størup, medlem af Royal Runs styregruppe og direktør i DGI.

Royal Run afholdes 12. september 2021. Det blev afholdt første gang i 2018 i anledning af kronprins Frederiks 50-års fødselsdag.