Kinesisk inspektør på Royal Greenlands fabrik i SisimiutFoto: Royal Greenland

Royal Greenlands fabrik i Sisimiut havde vigtigt kinesisk besøg

Royal Greenlands fabrik i Sisimiut havde over sommeren besøg af repræsentanter fra de kinesiske myndigheder, der skulle på inspektionsbesøg på fabrikken. Et besøg, der var særdeles vigtigt for hele den grønlandske fiskeindustri.

De kinesiske inspektører kom til Grønland for at undersøge de lokale forhold. Hvis de havde vendt tommelfingeren ned, ville det betyde et stop for eksport af grønlandsk fisk til Kina.

-  De kinesiske inspektører havde krævet at se en grønlandsk virksomhed, der eksporterer fisk til Kina, siger kvalitetschef i Royal Greenland Dorthe Korsgaard i en pressemeddelelse fra virksomheden.

Under det tre dage lange besøg i starten af juli deltog også repræsentanter fra Fødevarestyrelsen i Danmark, Danish Seafood Association, direktøren for Royal Greenlands fabrik i Kina og chefen for kvalitetsafdelingen i Nuuk.

Royal Greenland var i forvejen blevet advaret om, at hvis de kinesiske inspektører ikke var tilfredse med, hvad de fik at se under deres besøg, ville det betyde, at grønlandske virksomheder ville miste deres eksporttilladelse til det enorme marked i Kina.

- Inspektionen på Royal Greenlands fabrik i Sisimiut var afgørende for, om alle grønlandske virksomheder der eksporterer fisk til Kina kan bibeholde deres eksporttilladelse, siger Dorthe Krogsgaard.

Artiklen fortsætter under billedet

De kinesiske inspektører var heldigvis tilfredse med, hvad de så, forklarer kvalitetschefen. Under deres besøg inspicerede de blandt andet indhandlingen på fabrikken, temperaturerne og ikke mindst kvaliteten på råvarerne.

Samtidig tjekkede kineserne også de danske myndigheders kontrol af Royal Greenlands fabrik. Og med undtagelse af nogle enkelte ønsker til forbedringer sluttede besøget med et 'godkendt'.

Selvom besøget var af stor betydning for hele fiskeindustrien, var der også tid til mere underholdende indslag. De kinesiske inspektører fik nemlig også mulighed for at fange lidt lokale fisk under et besøg i bygden Sarfannguit. Angiveligt de første, de nogensinde havde fanget.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl