Royal Greenland kigger på arbejdskulturen på fabrikken i Sisimiut

Et pilotprojekt om afdækning af arbejdskulturen på fiskefabrikken i Sisimiut igangsættes i starten af januar 2016. Pilotprojektet følges op af en større undersøgelse, hvor flere fiskefabrikker og andre brancher inddrages.
Skrevet af Karsten Sommer
11. januar 2016 07:00

Det fremgår af Royal Greenlands hjemmeside.

Undersøgelsen af arbejdskulturen på fiskefabrikkerne er kommet i stand på Royal Greenlands initiativ og skal afvikles i samarbejde med analysefirmaet Antropologerne ApS.

Det hele startes med et pilotprojekt i Sisimiut, hvor lønmodtagerorganisationen SIK også vil indgå i samarbejdet.

Undersøgelsen skal først og fremmest afdække mulighederne for helårsarbejde til flere medarbejdere, og skal især sætte fokus på den sæsonprægede ustabilitet på produktionsfabrikkerne, hvor der skal indsamles viden og udvikles bud på nye løsninger.

- Vi vil gerne have flere stabile medarbejdere ansat på vore fabrikker, gerne lokale folk eller folk fra andre dele af Grønland. Og hvis det ikke lykkes for os at finde herboende medarbejdere, må vi som sidste mulighed blive nødt til at tilkalde arbejdskraft udefra, siger RG´s direktør for eksterne relationer og HR Jens K. Lyberth, der er initiativtager til undersøgelsen.

Jens K. Lyberth understreger, at 80 procent af medarbejderne på fabrikkerne er stabile, og at undersøgelsen skal have afdækket årsagerne til ustabiliteten blandt de resterende 20 procent.