- Vi har ikke nået at tage imod hellefiskene, fordi vi fragter meget, mens losningen både har været meget langsom og besværlig, siger operationschef i RAL, Aningo Broberg, til KNR.Foto: Birgitta Kammann Danielsen

Royal Arctic Line forlader bygd uden at tømme fryseren for hellefisk: Erhvervet står stille

Fryseren i fiskefabrikken i Kullorsuaq har været fyldt med hellefisk siden foråret. Derfor har fiskerne og fabriksmedarbejderne længe ventet på RAL’s skib.

Fryseren på fiskefabrikken i bygden med omkring 450 indbyggere blev fyldt op i starten af maj. Derfor har fiskerne ikke haft mulighed for at lande fisk i Kullorsuaq, samtidig med, at fabrikkens cirka 20 medarbejdere er blevet hjemme.

Da Royal Arctic Lines skib i denne weekend var i Kullorsuaq for første gang i år, tog det ikke af de frosne hellefisk, der stod klar til at blive fragtet videre.

Det bekræfter Royal Arctic Line. Ifølge rederiet har fartplanen for dets skibe gjort det svært at tage imod hellefiskene.

- Vi har ikke nået at tage imod hellefiskene, fordi vi fragter meget, mens losningen både har været meget langsom og besværlig, siger operationschef i RAL, Aningo Broberg, til KNR.

Direktør til RAL: Hent hellefisk

Skibet er sejlet sydpå og har efterladt en fabriksfryser, der stadig er fyldt. Det får direktøren for Arctic Fish Greenland til at kræve handling.

- Royal Arctic Line har mange skibe. Rederiet bør gøre noget, eller bare at hente nogle af hellefiskene. Vi venter på at kunne begynde igen. Erhvervet har stået stille siden foråret, siger Frederik Olsen til KNR.

Ifølge ham er der omkring 500 tons hellefisk i Kullorsuaq, der er klar til at blive fragtet.

Og det ser ud til, at hans ønske om at få et skib til Kullorsuaq for at hente hellefisk bliver opfyldt.

Planlægning

Der er allerede planer om, at skibet Siuana Arctica skal sejle ud udelukkende for at hente hellefisk. Men derudover er RAL ved at lægge planer for at sende et skib til Kullorsuaq. Der er dog ikke lagt en dato for, hvornår det sker.

- Hvis det lykkes, kan det måske lade sig gøre den anden juli, siger Aningo Broberg til KNR.

Ifølge planen skulle skibet først være i Kullorsuaq den ottende juli. Rederiet sigter altså på at hente hellefiskene seks dage før den planlagde dato.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl