Rockstjernen Chris Cornell er pludselig død

Den verdenskendte musiker Chris Cornell, der har været forsanger i bandet Soundgarden, blev 52 år gammel.
Foto © : Sebastian Gerhard/Flickr Creative Commons
Skrevet af Ritzau
18. maj 2017 06:41
Versionist Simon Uldum -

Den amerikanske rockstjerne Chris Cornell er død 52 år gammel. Det skriver AP ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Musikeren har været forsanger i rockbandet Soundgarden. Det er en repræsentant for familien, der oplyser om det pludselige dødsfald.

Chris Cornell har det borgerlige navn Christopher John Boyle. Han spillede i Soundgarden frem til slutningen af 1990'erne, og i 00'erne spillede han i bandet Audioslave. Senere genforenede han også med Soundgarden.

Rockmusikeren har blandt andet hittet med singlen "Black Hole Sun", som blev udgivet med bandet Soundgarden i 1994. Hittet vandt en Grammy for bedste hård-rock-præstation.

Sangen blev udgivet på Soundgardens debutplade. På pladen var også en anden Grammy-vinder i form af "Spoonman", der tog den prestigefulde pris i kategorien bedste metalpræstation.

Efter 13 år og fem cd'er gik medlemmerne i Soundgarden hver til sit i 1997, og Chris Cornell kastede sig over en solokarriere.

Det førte til albummet "Euphoria Morning", men midt i skriveprocessen til sit andet soloalbum fik Cornell et tilbud, han ikke kunne sig nej til.

Sammen med Tom Morello, Tim Commerford og Brad Wilk dannede han bandet Audioslave i 2001. Det kastede tre plader af sig, inden ægteskabet gik i opløsning i 2007, hvor Cornell forlod bandet på grund af musikalske uoverensstemmelser.

Dernæst fulgte yderligere to soloalbums fra Cornell, men gammel kærlighed ruster som bekendt aldrig. I 2010 blev Soundgarden gendannet, og i 2012 udkom bandets foreløbig seneste plade "King Animal".

Privat er Chris Cornell opvokset i Seattle. Han har en datter med ekskonen og Soundgardens tidligere manager, Susan Silver, mens han har yderligere en datter og en søn med sin nuværende kone, Vicky Karayiannis.

/ritzau/