Robin Hood skal i Højesteret

Højesteret skal nu træffe endelig afgørelse i den såkaldte Robin Hood-sag. Den dømte har således fået grønt lys til at anke landsrettens dom.

Manden, der fik tilnavnet Robin Hood fra Nanortalik, blev i januar ved Landsretten idømt 100 timers samfundstjeneste samt en behandlingsdom, som blandt andet indebar alkoholbehandling.

Manden blev i 2008 landskendt, da han uddelte store summer til folk i Sydgrønland i den tro, at han havde vundet i et tysk lotteri. Han havde således modtaget et kontoudskrift fra et dansk pengeinstitut, hvor der stod godt 1,3 millioner kroner i mandens navn.

Herefter overførte han i alt 700.000 kroner til sin egen konto, og nåede at bruge godt 400.000 kroner ved blandt andet i Brugsen at fylde indkøbsvognene til folk, han mente havde brug for det, ligesom han delte kontanter ud, heraf tilnavnet.

Robin Hood fra Nanortalik blev i kredsretten frifundet for såkaldt ulovlig omgang med hittegods, altså siden dømt i landsretten, og nu skal sagen så for Højesteret. Det er det såkaldte Procesbevillingsnævn, der i en afgørelse har sagt ja til mandens ansøgning om at få sagen endeligt afgjort hos retssystemets øverste instans.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt