Rita nummer 10 i Avannaata Qimussersua

Det blev hundeslædeveteranen Jørgen Kristensen fra Ilulissat der løb med dette års sejr i Avannaata Qimussersua. Han kom i dag i målet efterfulgt af den første kvindelige deltager Rita InûsugtoK`, der kom i 10.nde pladsen.

 

Der var en fantastisk stemning blandt de mere end 1000 tilskuere til Avannaata Qimussersua i dag, da vinderen af grønlandsmesterskabet i hundeslædevæddeløbet, Jørgen Kristensen kom i mål, men glæden blev større da tilskuerne fattede at Rita InûsugtoK`var i hælene på vinderen.

Og det var en stolt far, der så til, da publikum hilste Rita InûsugtoK`velkommen med an ønske hende et stort tillykke for at være den første kvindelige deltager i løbet.

-Jeg er så stolt og glad, jeg har været så bekymret for hende, da hun kørte afsted i dag, for der er ikke meget sne på ruten, men nu er hun velankommet, siger Kari Kristian InûsugtoK` der fortæller at det er en speciel oplevelse for levet at hans datter er den første kvinde i Avannaata Qimussersua.

-Jeg er så glad, for jeg faldt af slæden hele to gange under turen, men jeg var forberedt på at det kunne ske, siger en glad Rita InûsugtoK`der er helt rørt over den overvældende modtagelse fra Publikum, der løftede hendes slæde hele to gange.

Og der var også begejstring fra tilskuerne da veteranen Jørgen Kristensen vandt sit sidste væddeløb. Han har nemlig besluttet sig for at det er sidste gang.

-Det er aller sidste gang for mit vedkommende,  så da jeg kørte af sted og fik fortalt af en tilskuer op ad Akinnaq, at jeg førte med 1½ minut sørgede jeg for at køre stabilt hele vejen igennem. Og på vej tilbage fik jeg at vide, at jeg førte med 3 minutter, så var jeg rimelig sikker på at jeg havde vundet i konkurrencen, siger Jørgen Kristensen og der blev sunget for ham i målet.

Formanden i Hundeslædeforeningen KNQK Mikkel Jeremiassen er tilfreds med arrangementet, der ændrede proceduren.

-De kørte fint igennem alle sammen, så jeg er tilfreds, og den metode vi anvendte i år, hvor deltagerne kom af sted to ad gangen med 5 minutters mellemrum har fungeret, og det beviser endnu engang at hundeslæden er tilpasningsdygtig til klimaet, siger Mikkel Jeremiassen.

Det var som sagt, Jørgen Kristensen fra Ilulissat, der blev nummer 1, Kristian Lundblad fra Sisimiut blev nummer 2, tredje pladsen gik til Kuno Markussen fra Ilulissat, 4. pladsen til John Eliassen og femte pladsen til Isak Siegstad. 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt