Rigspolitiet advarer mod at dele video fra moskéangreb

Det kan få vidtrækkende konsekvenser, hvis man deler video fra angreb i New Zealand, siger Rigspolitiet.
Omkring klokken 13.40 lokal tid blev al-Noor moskéen(billedet) i den New Zealandske by Christchurch angrebet af en bevæbnet person, der åbnede ild mod de cirka 300 personer, der var samlet til fredagsbøn i Moskéen. Foto © : Abdullah@xtra.co.nz [Public domain]
Skrevet af Ritzau
15. marts 2019 13:40

Kort efter angrebet på to moskéer i New Zealand begyndte en video optaget af den formodede gerningsmand at florere på internettet.

Dansk politi opfordrer på det kraftigste til, at man ikke deler videoer fra hændelsen.

Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

- Lad være med at dele videoen. Det er utroligt krænkende for de efterladte og kan i visse tilfælde være strafbart at dele den form for materiale, forklarer Mikael Wern, politiinspektør ved Nationalt Efterforskningscenter i Rigspolitiet.

- Samtidig er det en voldsom oplevelse både at se og modtage den slags videoer, og det kan få vidtrækkende konsekvenser for en selv.

LÆS OGSÅ 49 dræbt i angreb mod moskéer i New Zealand

Senest har politiet sigtet et antal personer for at have delt videoen fra Marokko, hvor en dansk og en norsk kvinde blev dræbt i december under en vandretur i Atlasbjergene i Marokko.

Personerne i den sag er primært sigtet for at dele noget, der vedrører andres private forhold. Enkelte er også sigtet for at billige terrorisme.

49 er fredag formiddag dansk tid blevet bekræftet døde af de newzealandske myndigheder.