Rigmanden Bloomberg bekræfter at han vil være præsident

Den tidligere New York-borgmester og milliardær har søndag annonceret sit kandidatur til præsidentvalget.
Michael Bloomberg har blandt andet bestilt tv-reklamer for 33 millioner dollar. Foto © : Brian Snyder/Reuters/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
24. november 2019 16:42

Den tidligere borgmester i New York Michael Bloomberg annoncerer, at han vil være Demokraternes præsidentkandidat til valget i 2020.

Det skriver han på Twitter.

- Jeg stiller op til præsidentvalget for at slå Donald Trump og genopbygge USA. Jeg tror, at mine unikke erfaringer i forretningslivet, politik og filantropi vil gøre det muligt for mig at vinde og lede landet, skriver Bloomberg.

Bloombergs kandidatur kommer ikke som en stor overraskelse. Milliardæren har bestilt tv-reklamer for 33 millioner dollar på blot en uge. Reklamerne bliver vist på nationalt og lokalt tv i 99 byer på tværs af USA.

New York Times: En alvorlig trussel mod de øvrige kandidater

De første delstater har også haft deadline for at komme på stemmesedlen til primærvalgene næste år. Her sikrede Bloomberg også i sidste uge, at han er på stemmesedlen i delstaterne Arkansas og Alabama.

Det står dog klart, at han ikke kommer på stemmesedlen i New Hampshire, der er den anden stat, som holder sit primærvalg.

Hans kandidatur er af avisen The New York Times blevet beskrevet som en alvorlig trussel mod de førende kandidater.

LÆS OGSÅ Hillary Clinton afviser at stille op til præsidentvalget i 2020

Men ifølge det politiske netmedie Politico har en meningsmåling vist, at han står til fire procent af stemmerne på landsplan i det demokratiske primærvalg.

Desuden er han den af kandidaterne, som flest af de demokratiske vælgere siger, at de har en negativ mening om.

 

    /ritzau/